Konfirmanter fikk møte Martin Luthers kone

Katharina von Bora ble levendegjort i Brønnøy kirke.

Over hundre konfirmanter fikk oppleve historien om Martin Luthers kone Katharina von Bora.  Foto: Privat

Nyheter

I år markerer Den norske kirke at det er 500 år siden reformasjonen. Flere forestillinger som aktualiserer reformasjonens temaer for barn og unge er utviklet med sikte på å framføres i kirker over hele landet i høst.

Tirsdag fikk over hundre konfirmanter fra Sør-Helgeland en helt spesiell kulturopplevelse i Brønnøy kirke.  De fikk se og oppleve forestillingen om Katharina von Bora (1499-1552), som giftet seg med Martin Luther.

Det er Kattas figurteater ensemble som står bak forestillingen "Katharinas stemmer", hvor Von Bora gjennom sang og bønn, gjennom dialog med publikum og intense diskusjoner med buktalerdukkene Martin Luther og Pave Leo X klarer å ta sitt valg om å rømme fra klostret Marienthron til trygghet hos reformasjonens ledere.

- Dette er en spennende del av vår kirkehistorie. En kirkelig ramme gir kunsten en spesiell mulighet til å tolke og utfordre det hellige, fortelle Torkel Irgens, kirkefagsjef i Sør-Hålogaland bispedømme, som sammen med prosten i Sør-Helgeland, Sigridur Gudmarsdottir var initiativtaker til denne teaterforestillingen i Brønnøy kirke.


Markerer 500 år siden Martin Luthers teser

I helga blir det salgsmesse og kafé på Kefas for å markere reformasjonen.