Det blir ikke bare et skrekkelig vær

– Det blir litt ymse, er meteorologens ananlyse.

I helga skal det blåse opp litt ekstra, og falle mer regn enn dagene i forveien. Men skrekkelig blir det ikke.  Foto: Simon Aldra

Nyheter

Det nærmer seg helg, men hvordan blir været?

– Det blir litt ymse. Det blir ikke bare skrekkelig vær, sier vakthavende meteorolog Jon Austerheim til BAnett.

Ifølge Austerheim får vi sørøstlig vind, som holder været noenlunde i sjakk.

– Torsdag er det sørøstlig opptil liten kuling, litt regn av og til i området, men ikke de store mengdene. Det blir det sjelden med sørøstlig vind. Det blir også relativt mildt med den vindretningen, modellen tilsier 6-8 grader, som faller litt i løpet av dagen, sier han.

Fredag kan det bli litt varmere.

– Vindretningen er fortsatt sørøstlig, og det blir oppholdsvær formiddagen, men det kan bli litt regn utover dagen og vinden kan øke til stiv kuling. Været blir bra første del av dagen, med temperaturer opp mot ti grader, men synker litt når regnet kommer. Men det kan bli ganske sent på ettermiddagen før regnet kommer, altså.

Lørdag ser det verre ut.

– Lørdag ser ikke så bra ut. Da er det sørøst som skifter til sørvestlig stiv kuling, da blir det nok mer nedbør enn tidligere dager fordi vindretningen er mer inn mot land. Det er relativt mild luft, så 7-10 grader er nok mulig.

Og søndag?

– Søndag fortsetter været i samme stil som lørdag, helga er ikke så bra. Vinden minker en del, men en del regn og regnbyger, temperaturen mellom 5-8 grader, sier han.