– Diskusjonene om samferdsel  i Nordland vil prege dette fylkestinget, sier fylkesordfører Sonja Steen i en pressemelding.

Det er forslaget til et fremtidig ferje- og hurtigbåttilbud fylkesordføreren sikter til. Det blir som regel bråk når ruter og samband foreslås kuttet, redusert eller endret, og denne gangen var ikke noe unntak for den regelen.

Du kan lese litt av BAnetts dekning av saken her:

Dette forslaget skal behandles av fylkestinget i denne saken (ekstern lenke) når det har møte på Thon hotell i Svolvær mandag til onsdag neste uke.

– «Det nye samferdselskartet» har engasjert folk i hele Nordland i lengre tid , og debatten vil nok ikke bli mindre i fylkestinget, sier Steen som ifølge pressemeldingen ser fram til gode ordskifter om denne viktige saken i kystfylket Nordland.

Hun benytter også anledningen til å minne om at det også er andre viktige saker som skal behandles.

– Det gjelder blant annet saken om samlokalisering av videregående skoler Narvik og i Mosjøen, saken om læreplass-situasjonen i Nordland, samt høringssaken og planprogram nytt Helgelandssykehus 2025.

Skog- og trenæring i Nordland vil få et spesielt fokus under samlingen denne gang, med egne tematimer om emnet.

Ellers vil  fylkesrådsleder Tomas Norvoll holde en orientering om samarbeidet med Kina, mens fylkesråd for kultur, miljø og folkehelse Aase Refsnes orienterer om Prosjekt utvikling av tannhelsetjenesten.