Lær deg å ro

Roing, snekring og strikking er noe av det man kan prøve på Tørrfiskbrygga lørdag.

Morten Julian Thones i aksjon på fjoårets kulturminnedag sammen med Viggo Karlsen (bak).  Foto: Jøran Horn

Nyheter

Det blir aktiviteter for liten og stor når Brønnøy Husflidslag, Torghatten Kystlag og Brønnøy Historielag arrangerer Kulturminnedag.

Kystlaget arrangerer Roknappen.

– Det er en prøve som viser at du kan ro. Noe alle barn og voksne burde kunne, mener vi, sier Aasa Storlien.

Håndverk

Det settes opp et basseng for lekebåter på kaia.

– Ungene får prøve seg på å lage båter og andre ting med hammer og spiker. Store og små som vil lære å knyte knuter og spleise tau har sjansen til det lørdag, sier Storlien.

Husflidslaget lærer også bort sine håndverkskunster.

– Det blir utstilling av gamle votter og andre ting i gamle strikketeknikker. Medlemmene demonstrerer også noen av disse. Vi får besøk av Randi og Evelyn fra Sømna Husflidslag, de vil vise spinning på rokk. De lager mye spennende garn. Barna skal også få prøve strikking, forteller Storlien.

Husbilder

Kulturminnedagen arrangeres årlig over hele landet. Årets tema er "Kulturminnevern i samfunnets tjeneste".

– Historielaget lager en utstilling med bilder av eldre hus som fortsatt er i bruk, forteller Storlien.

I Ytre Høgåsvei har "husbergarn" Eirik Nicolaisen satt i stand verkstedet til Gunnar Kristiansen. I fjor åpnet han det for publikum på kulturminnedagen. Det gjør han i år også.

– Gunnar Kristiansen var blikkenslager, og verkstedet står som i hans tid og viser materialene og verktøyet som ble brukt i tidligere tider. Så blir det selvfølgelig kafé på Tørrfiskbrygga, og går det som vi håper så blir det en flott dag med mye aktivitet for store og små, sier Aasa Storlien.