Bjørn-Gunnar brøt den magiske 800-kilosgrensen

111 kilo brønnøyværing løftet 0,8 tonn i benkpress, markøft og knebøy.

Bjørn-Gunnar Johansen dro opp 310 kilo i markløft, løftet 285 kg i knebøy 205 kg i benkpress i helgen. Her gjør han markløft i fjorårets senior-NM.  Foto: Anne Kin Bakken

Nyheter

Bjørn-Gunnar Johansen brøt barrieren på helgens regionstevne i styrkeløft i Rana.

- Jeg tok en pause etter NM i Bergen i april på grunn av en betennelse i albuen. Det var ikke så dumt. Nå har jeg nådd et mål med få totalt 800 kg på et utstyrsfritt stevne. Med 285 kg i knebøy 205 kg i benkpress og 310 kg i markløft, så ble det magiske 800 kg totalt på 111 kgs kroppsvekt Av og til blir man overrasket selv også, sier 45-åringen.

Skaden satte en stopper for VM-planene i sommer. Nå sikter han seg inn på to EM og ett NM. Først ut er EM i benkpress i yngre veteran-klassen.

- EM går i Ylitornio i Nord-Findland 9.-12. august. Deretter er planen å detlta på to stevner med alle tre disipliner NM i styrkeløft senior i oktober og EM i Helsingborg i Sverige i mars, forteller han.

Framgangen har vært formidabel det siste året. I fjor sommer ble han verdensmester i benkpress for yngre veteran i Texas med et løft på 202,5 kg. I knebøy presset han opp 257,5 kg og i markløft dro han 277,5 kg. Det blir 737,5 kg totalt som altså ga 4. plass sammenlagt. I oktober 2016 vant han senior-NM og forbedret sin egen sammenlagtrekord for yngre veteran til 745 kilo. I helgen løftet han altså 55 kilo mer.

Etter en skadeavsporing er han tilbake på sporet.

- Jeg må være forsiktig og skal kjøre rehabliiteringstrening nå framover. Men det begynner å bli skikkelig artig det her, så lenge "gammelskrotten" ikke blir for skadet, sier Bjørn-Gunnar Johansen.


 

Verdens sterkeste Bjørn

Bjørn-Gunnar Johansen tok VM-gull i natt.