Østavind-reklamen har TV-premiere i kveld

Se Petter Solberg fortelle seerne om hvor spesielt det er i Sømna - på mistenkelig sterk engelsk..

Tine har spilt inn reklamefilmen om den nye Sømna-produserte osten Østavind i nettopp Sømna. Her snakker Petter Solberg godt engelsk. Får man tro.

Nyheter

Solberg er nemlig kjent for sin, skal vi si, snakke ganske dårlig engelsk. Han er også veldig flink til å kjøre bil. Reklamefilmen har TV-premiere mandag kveld.

Petter Solberg i reklamefilm fra Sømna

Rallystjernen er en av dem som skal løfte frem Tines nye ost.


Alt får an i Sømna

Det er jo også det underliggende poenget i Tines reklamefilm om den nye osten Østavind. Nemlig at alt går an i Sømna.

Osten er nemlig ystet i Sømna, mellom fjell og sjø.

– Når østavinden farer over Helgeland fører den med seg finvær, det tror vi gjør godt for både folk og fe, sier Marianne Grøtte som har ledet prosjektet hos Tine til Kreativt Forum.

– Østavind er lagret i minst fem måneder for å gi osten fylde og karakter. Det er rett og slett en ost med mer smak, sier hun til bransjenettstedet for kommersiell markedsføring. 

Sømna bra for både ost og folk

Lanseringskampanjen er det reklamebyrået TRY som står bak.

– Ideen for lanseringen tar utgangspunkt i at det ikke bare er osten som blir bedre av et opphold på Sømna. I filmen som er laget får vi tydelig demonstrert at både folk og fe har glede av å tilbringe tid på Sømna. Designet på Østavind-pakningen tar også med seg naturen på Helgelandskysten, sier hun.

Meieriet i Sømna lager en ny ost

Lages av melk fra Helgelandskysten.


Filmen er regissert av Askel Hennie, og har altså Petter Solberg i hovedrollen.

Lokale skuespillere er Ole Christian Olsen og sønnen Henning. Thomas Westerberg og datteren Alexandra (5), Marianne Rasmussen, Linn Vendela Halseth, Andreas Helmersen, June Måsøy, Emil Andre Berg Hansen og Linn Nilsen.