NRK på FM er historie

For de ansatte ved kjøkkenet på Thon Hotel ble det brått stille onsdag formiddag.

Ragna Marie Dahlberg og Venke Reinfjord måtte konstatere at NRK ble taus på FM-nettet.  Foto: Simon Aldra

Nyheter

På kjøkkenet på Thon Hotel har de en gammel FM-radio med kasettspiller. Klokka 11 sto den satt på P4. Ragna Marie Dahlberg og Venke Reinfjord liker å lytte på radio når de jobber.

- Radio er det første jeg slår på når jeg går inn på kjøkkenet om morgenen. Jeg lytter helst til senilkanalen, P1, spøker Reinfjord.

På jobb går det helst i P3 og P4. Nå når NRKs kanaler og P4 ikke lenger sender på FM-nettet må de ta i bruk mobilene sine. Ingen av dem har DAB i bilen.

- Jeg har DAB på kjøkkenet og det er ett par år siden jeg kjøpte den. Det var rett og slett en radio jeg falt for, forteller Reinfjord.

Klokka ble 11.11. På P4 fortsatte Shakira å synge, minuttene gikk og neste sang begynte. Under slukkingen av FM for P4 tok det litt lengre tid. Da de ansatte begynte å søke på NRKs kanaler fikk radioen en annen lyd.

- Nå er det bare susing. Kanskje vi burde ta en stille stund, spøker Venke Reinfjord før hun skrur av radioen for siste gang.

De norske lokalradiostasjonene vil fortsette sine sendinger på FM også etter at de nasjonale kanalene forlater FM-båndet i 2017. I første omgang vil de 215 lokalradiostasjonene sende på FM fram til 2022, skriver Romsdals Budstikke.

– Det er heller ingen konkrete planer om slukking av FM-nettet for lokalradio etter denne fem-årsperioden, sier styreleder i Norsk Lokalradioforbund, Svein Larsen til avisen.