Her om dagen ankom snøen mannsterk i Brønnøysund, men dagen etter regnet den bort. Skal vi tro meteorologen blir det nok regn de neste dagene også.

Nedbør

– Resten av mandag og tirsdag blir det vind fra sørlig kant, og regn. Det blir litt kjøligere på tirsdag, og da kan nedbøren gå over til sludd, sier vakthavende meteorolog Geir Bøyum til BAnett.

Uka vil nemlig bli preget av nedbør.

– I det hele tatt blir det en del nedbøri uka. Regn og sludd de nærmeste dagene, men siste halvdel av uka, fra torsdag av, kommer nedbøren som snø. Det gjelder også for helga, men det kan bli noen korte øyeblikk med noe oppholdsvær, men mye kan jeg ikke love, sier Bøyum.

Snøbyger mulig

Årsaken til dette er at det vil være lavtrykksaktivitet over Nord- og Midt-Norge fremover.

– I helga blir det mer typisk nordavind, men kanskje en periode med fint vær i begynnelsen av neste uke. Nå er det snø i innlandet, men det kommer til kysten denne uka, fordi det det blir litt mer kaldt og vinterlig, og det er nok sikkert noe mange foretrekker, sier han.

Vinden vil være varierende.

– Når det gjelder vind blir det varierende retning og styrke, for det meste bris, men av og til kuling hele uka. Det kan bli perioder med litt typiske snøbyger, mener han.