Helgeland Reiseliv har i sommer produsert tre filmer som skal skape økt reiselyst til Helgeland. Den første filmen beskrives som en road movie, og den ble lansert i dag.

Vega og Torghatten

Seeren følger et par, spilt av Heidi Ruud og Frode Nordfjellmark, som reiser over Helgeland og er innom  Sjøgata i Mosjøen, Vega, Torghatten, Okstindan og Rabothytta i Hemnes, Polarsirkelen og Svartisen i Rana, De syv søstre og Lovund.

Brønnøysunds Avis omtalte innspillingen av de tre filmene, som lages av News on Request, i august.

– Nå er de i gang med å lage en sykkelfilm og en kajakkfilm. I tillegg lager de en «feel good»- film, som er en totalfilm av Helgeland, sa Agnethe Bjørkhaug i Helgeland Reiseliv AS.

– Vi har jobbet med manus sammen med News on Request, og jeg tror det blir veldig spennende.

Finansiert av bankene

Ifølge Helgeland Reiseliv er målgruppen for filmen voksne, aktive par. Reiselivsselskapet ønsker å vise hva Helgeland kan tilby av natur og opplevelser ved å bruke et lokalt filmselskap og lokale modeller.

Filmprosjektet er støttet av lokale banker. Helgeland Sparebank har gitt én million kroner, mens Sparebank1 Nord-Norge har bidratt med 400.000 kroner.

Linn Anette Nilsen, Bård Mathisen, Arnt Ragnar Arntsen og Frode Nordfjellmark under innspillingen i juli. Foto: News on Request