Glade revyfolk vant kulturprisen

Velfjordrevyen takket for prisen med sketsj.

Velfjordrevyen drar en av årets sketsjer, med tema ferjekaos, for kommunestyret og administrasjonen i Brønnøy kommune etter å ha mottatt kulturprisen for 2016.

Nyheter

Etter dagens kommunestyremøte i Brønnøy ble kulturprisen for 2016 delt ut. Årets vinner ble Velfjordrevyen, som fikk mange rosende ord, i tillegg til diplom og 10.000 kroner, av ordfører Johnny Hanssen.

Samfunnsengasjerte skøyere

Hanssen opplyste at revyen fikk prisen for sitt "heftige og begeistrede" bidrag til Brønnøys kulturliv.

– Slik har det vært siden 1987. 30 år med fantasi og skaperkraft. 30 år til glede for dere selv, for bygda og for folk i Brønnøy, sa Hanssen.

Han viste til at Velfjordrevyen startet som en innsamlingsaksjon til nye Gimle, som ble realisert i 1991.

– Revyen har også vært sentral i innsamling av penger til bygdas egenandel til driften av Gimle. Ingen steder på Sør-Helgeland er det bedre lyd- og lysutstyr, hevdet ordføreren, som selv har bodd i Velfjord i en årrekke.

Ordføreren takket Velfjordrevyen for sitt bidrag til å sette samfunnsspørsmål på dagsorden.

– Dere prøver å påvirke politikken og vekke debatt, og samtidig forsøker dere å unngå for mye underbuksehumor, bannskap og karikaturer av personer som ikke er i det offentlige søkelyset, sa Hanssen, og takket revyen for sin innsats for bygda og Brønnøy kommune.

Ordfører Johnny Hanssen leser opp begrunnelsen for at Velfjordrevyen ble vinner av Brønnøy kommunes kulturpris for 2016. Til stede fra revyen var Bengt Hansen (f.v.), Arne Flatmo, Siri Nepås og Eva Lauvset.  Foto: Bård Pedersen

Liker å karikere kommunestyremedlemmer

Prisvinnerne takket for hederen med et glimt i øyet, i kjent stil.

– Vi har mye å takke dere for, blant annet har dere vært hovedinspirasjonskilden vår. Som kjent er det best å sparke oppover, og dere er jo øverst, sa Siri Nepås da hun takket for prisen, til latter fra kommunestyret og administrasjonen i Brønnøy.

– Vi tok dette som en studietur, sa Bengt Hansen, og utløste en ny latterkule.

Deretter framførte de fire revymedlemmene som møtte på rådhuset for å motta prisen en sketsj fra årets revy. Stikkord for sketsjen er TTS, ferjer, grunnstøtinger og slitasjegikt.

Se hele sketsjen i videoen over.