Det kommer frem av saksdokumenter fra Brønnøy kommune.

Fire tilbydere

Ifølge disse ble det mottatt fire godkjente tilbud innen anbudskonkurransens frist 25. august i år. Disse er fra følgende selskaper:

  • Bolt Construction AS

  • GL-Bygg AS

  • Byggingeniør Einar Olsen AS

  • Hugaas Entreprenør AS

Vil forhandle om kontrakt

Konkurransegrunnlaget legger til grunn at komplett pris skal vektes 70 prosent, mens kapasitet, evne og erfaring vektes 30 prosent. Kommunen anfører i sitt svar til tilbyderne at alle fire oppfyller det siste punktet, altså har den nødvendige kapasitet, evne og erfaring, og derfor gis totalkostnaden avgjørende betydning.

Brønnøy kommune valgte derfor Hugaas Entreprenør AS som vinner av konkurransen. Kontrakten ble underskrevet av ordføreren i begynnelsen av forrige uke, til stor jubel fra elevene ved Salhus skole - som nå er sikret nye gymfasiliteter og garderober.

14 millioner i differanse

Under er tilbudssummene fra de fire selskapene, men det er ikke nærmere spesifisert hvilke selskaper som har gitt de understående tilbudene, utover at Hugaas' tilbud altså er det laveste:

  1. 63.934.161,-

  2. 51.375.263,-

  3. 51.993.000,-

  4. 49.487.999,-

Det er altså nærmere 14 millioner kroner i differanse mellom billigst og dyrest tilbud.

Vanskelig å redusere kostnadene

I dokumentet heter det også:

«Det er avholdt forhandlingsmøter med alle tilbyderne med sikte på å finne ut mulighet for å gjennomføre prosjektet innenfor eller så nært som mulig til opprinnelig prosjektramme. Ved en gjennomgang av mulig kostnadsreduksjon ved å gå ned på funksjoner (klatrehall og hoppegrop) sammenholdt med ekstern finansiering (tippemidler) kom det fram at det er minimalt å hente på å gjennomføre prosjektet uten disse funksjonene.»