Marine Harvest er fornøyde med å ha oppnådd ASC-sertifisering (se faktaboks) for lakseoppdrettsanleggene i Istervika og Slåttvika.

Har satt seg mål

Aquaculture Stewardship Council (ASC) konkluderer i sin rapport (ekstern lenke, engelsk tekst) med at anleggene oppfyller kravene for standarden. Per oktober 2016 er det 225 lakse-lokaliteter i Norge som har denne godkjenningen.

Saken fortsetter under bildet

Øystein Flatmo er driftsleder for anleggene. Foto: Pressefoto

Marine Harvest har som mål at alle selskapets lokaliteter i verden være ASC-sertifisert, ifølge denne.

WWF Norge fornøyd

Ifølge WWF Norge er ASC et uavhengig sertifiseringsorgan for ansvarlig havbruk. Produkter med ASC-merket skal ha møtt kravene i ASCs miljøstandard. Miljømerket skal ifølge WWF vise forbrukerne at sjømaten kommer fra havbruk som har minimert påvirkningene på miljøet og samfunnet, skriver de.

– Det er veldig gledelig at stadig flere anlegg blir ASC-sertifisert. Dette bidrar til at oppdrettsnæringen får et mindre miljømessig fotavtrykk og skaper mer åpenhet i næringen, på tvers av landegrenser. Marine Harvest sin satsing på ASC viser at de er et selskap som tar bærekraft på alvor, sier Karoline Andaur i WWF Norge som har vært blant forkjemperne for sertifiseringsordningen i pressemeldingen fra Marine Harvest.