Brønnøyværingen Åsgeir Johansen er journalist i iTromsø. Som musikkinteressert bidrar han også til avisens musikkmagasin Feedback, og der skrev han i sommer om sine barndomsminner tilknyttet Al Bishop, sangeren fra amerikanske Deep River Boys som slo seg ned i Brønnøysund og bodde her til sin død i 1997.

Feedback skriver Johansen at like nedenfor barndomshjemmet hans i Blomstervika så bodde det en stjerne som ikke gjorde så mye av seg.

"Det eneste hintet vi gutta i gata fikk var at vi av og til hørte ham nynne for seg selv med en allmektig basstemme.", heter det.

Gjorde inntrykk

Johansen tar for seg gruppas historie, at de ble norgesvenner, og at Bishop fant kjærligheten i Brønnøysund.

"Da han kom til Brønnøysund satte han sitt preg på det lokale kulturlivet hvor han blant annet sang i mannskoret sammen med min far. Etter at hans karriere som profesjonell musiker tok slutt jobbet han ved verkstedet på Torghatten Trafikkselskap.", forteller han.

Åsmund Johansen fikk med seg gruppens konsert i Brønnøysund i 1987, da de var blitt gjenforent.

"Pappa og jeg satt på fremste rad og jeg så aldri på naboen med de samme øyne igjen. Jeg fattet ikke at en slik spinkel mann kunne ha en slik stemme som drønnet gjennom lokalet."

Sang på åpningsshow

Til BAnett skriver Johansen at ideen til teksten kom da han var på bildejakt.

- Grunnen til at jeg skrev om Al og Deep River Boys var så prosaisk som at jeg kom over et bilde i iTromsøs fotoarkiv med en dato på baksida. Da fant jeg fram avisa i arkivet og kunne skrive en sak. Jeg følte vel at Deep River Boys fortjente å få seg litt tid i rampelyset igjen, så da bidro jeg med det jeg kunne.

Under åpningsshowet for regulære TV-sendinger i Norge i 1960 sang Al Bishop med Nora Brocksted. Se det her.

Åsgeir Johansen