Politiet leter etter savnet Sømna-mann

Søket etter den savnede mannen avsluttes for dagen i åttetiden. Tirsdag gjenopptas det etter planen.

Planlegger aksjonen Ståle Rossdal (nr. to fra venstre) er innsatsleder på stedet. Her planlegges søkene mandag.  Foto: Hildegunn Nielsen

Nyheter

Siste: Søket blir avsluttet i åtte-tida mandag kveld, melder politiet.

– Det er ikke noe nytt, men vi holder fortsatt på, men så langt ikke gitt noe resultat. Vi avslutter snart søket etter vedkommende på land for i dag. Vi følger opp saken fra i morgen, det er i alle fall planen, sier operasjonsleder Martin Skjervagen ved operasjonssentralen på Helgeland til BAnett i 19.30-tiden.

Politiet har ingen spor å gå etter.

– Tirsdag må vi ta stilling til hva vi gjør videre. Det er ikke noe som har gitt oss ny retning om hvor han kan være.

Søkte på dagtid mandag

Like før klokka 12.30 mandag meldte politiet til BAnett at søket startet så raskt som mulig, med mannskap fra Røde Kors ute i terrenget. Mandag søker de på Vennesund-siden, primært fra båt.

Ti frivillige fra Røde Kors bistår politiet, i tillegg deltar en privat båt. I samråd med politiets operasjonssental vurderes bruk av helikopter og frivillige fra Nærøy.

Strandsøk

Mandag morgen sier Solbakk til BAnett at søket etter mannen var resultatløst søndag. Mandag morgen satt han i møte for å avklare hvordan de skulle organisere leteaksjonen som gjenopptas etter en pause i natt. Letingen etter mannen pågikk to til tre timer etter midnatt.

– Vi kaller ut mannskap og starter søk ganske snart og vi vil foreta strandsøk både på Vennesund- og Holmsiden. Vi er fortsatt i en leteaksjonsfase, sier konstituert lensmann Jan Solbakk.

I første omgang blir det strandsøk og søk med småbåter etter mannen.

Arbeidsgiver bekymret

Politiet på Helgeland fikk søndag formiddag klokken 11.00 melding fra savnedes arbeidsgiver om at de var bekymret fordi Gunnar Akseth ikke var møtt på jobb søndag morgen slik han skulle. Da de ikke fikk kontakt med ham varslet de politiet, som satte i gang leteaksjon.

Akseth var på jobb på fergen mellom Vennesund og Holm i Sømna kommune lørdag som normalt. Mannskapet på fergen så han lørdag kveld klokken 21.00. Så langt politiet kjenner til var siste kontakt med den savnede en telefonsamtale som fant sted klokken 22.00 lørdag kveld. Ifølge NRK Nordland befant ferja seg da på Holm og derfor letes det etter mannen både ved Vennesund og Holm.

Etter dette har politiet ingen informasjon om hvor mannen kan befinne seg. I samråd md de pårørende  går politiet søndag kveld ut med en etterlysning.

Store mannskaper

Det har vært lett med mannskaper fra politiet, Røde kors (med tre egne båter), ambulansehelikoptret og redningsskøyta "UNI Helgeland", men foreløpig uten resultat.

Jan Solbakk, konstituert lensmann i Brønnøy, sier til BAnett like etter klokken 21 søndag at letingen fortsetter utover kvelden.

– Vi har folk som leter fortsatt, så lenge det er lys til det. Så får vi ta en vurdering og se når vi starter i morgen. Mange av de som leter har vært med siden klokken 13 i dag. Men vi leter for fullt utover kvelden, sier Solbakk.

Dersom noen har informasjon om den savnede Gunnar Akseth ber politiet om at man tar kontakt på tlf 02800.