Rib-racerne har passert Folda

Eventyrlystne rib-passasjerer skal stoppe i Brønnøysund.
Nyheter

Tirsdag morgen melder Hitra-Frøya at rib-ene kastet loss i åttetiden og er på vei nordover. Like før klokken halv ti har rib-en pause utenfor Roan på Fosenhalvøya. Rundt halv tolv har de ankommet Abelvær og tre kvarter etterpå passerte de Rørvik.

Siste: I 13.45-tiden kom de hurtiggående trønderne fram til Brønnøysund. Der måtte de umiddelbart hive seg rundt for å skaffe flere hundre liter bensin fra en av de landbaserte bensinstasjonene.


Endestasjon Lofoten

Tirsdag morgen starter en uvanlig reise fra Hitra i Sør-Trøndelag. Rundt 20 personer skal få oppleve norskekysten i en åpen rib-båt, og endestasjon er Lofoten. Turen gjennomføres med båter som ifølge arrangørene gjør 60 knop.

Ola Skjåk Bræk fra arrangørene i Ansnes Brygger Event på Hitra bekrefter overfor BAnett at det blir avgang i morgen tidlig. Planen er å rekke fram til overnatting på Rødøy, og så å være framme i Lofoten onsdag ettermiddag eller kveld.

- Vi reiser klokken sju om morgenen tirsdag, to rib-er med totalt 17 passasjerer. Vi forventer å være i Brønnøysund mellom klokken 13 og 14, og tar en stopp hos dere. Onsdag formiddag skal vi være i Leknes i Lofoten. 16 av oss skal være med på returen til Hitra også, forteller Bræk.


Pause hver time

Rib-båtene kan gjøre opptil 60 knop (111 km/t). Bræk sier marsjfarten vil ligge på 43 knop (80 km/t).

- Vi må tenke på passasjerene. Dette er uansett tøft. Hver time blir det ti minutter pause hvor man kan strekke på armer og bein og bytte plass om bord. Og hver tredje time går vi i land et sted.

Rib-en blir synlig på båttrafikken, søk på det norske fartøyet "Zip"  (Zip High Speed Craft [NO]).