Øl-bryggere i Velfjord kan få 30.000 fra kommunen

Skal investere to millioner kroner i mikrobryggeri i Velfjord.
Nyheter

Ragnar Stokvik og Alf Steinar Bastesen står bak det nye foretaket Bastesen&Stokvik Bryggeri AS som er etablert på Strøm i Velfjord. Bryggeriet skal, som seg hør og bør for et bryggeri, lage øl.

Investerer to millioner

Det skal investeres to millioner kroner i forbindelse med etableringen, og selve bryggeriet skal lokaliseres i en driftsbygning på 40 kvadratmeter på et gårdsbruk. Det nødvendige utstyret leveres fra fabrikk i Kina, ifølge saksopplysningene.

Det er Brønnøy kommunes driftsstyre som onsdag 25. mai skal vurdere om bryggeriet skal innvilges 30.000 kroner i støtte fra kommunens næringsfond, slik de har søkt om.

Ifølge sakspapirene skal bedriften gjøre om hobby til arbeidsplass, og man har ambisjoner om å kunne selge øl til de største festivalene i Nordland, blant annet Parkenfestivalen, Rootsfestivalen, Trænafestivalen og flere.

Ambisiøse planer

De har ambisiøse planer om å lage øl med kun lokale råvarer, med blant annet egenprodusert maltet korn, egenprodusert gjær, og egenprodusert humle. For de mindre bevandrede innen ølbrygging er det altså disse tre bestanddelene, i tillegg til vann, man normalt bruker for å brygge øl.

De vil også se på produksjon av saft, som et alkoholfritt alternativ fra bryggeriet, og eventuelt også produksjon av cider.

En representant for selskapet reiser våren/sommeren 2016 til Danmark for å ta et diplom som «craft brewer».

Rådmannen vil gi støtte

Rådmannens innstilling er å innvilge søknaden om støtte.

– Det er positivt med oppstart av nye bedrifter i Velfjord og en produksjon av øl kan være en nisje som kan gå bra hvis kvaliteten på produktet er riktig og det treffer markedet. Konkurrenter i markedet av mikrobryggeri finnes, og noen har gjort det bra. Det er i vårt nabolag også noen som er i ferd med å starte opp. Endel konkurranse kan det være lokalt, men salg av øl på boks kan det være marked for i hele landet. Det at det er flere mikrobryggeri i en kommunen trenger dermed ikke å være i konkurranse med hverandre, skriver rådmannen.

Relaterte saker:

Rootsfestivalen starter bryggeri

Håper å kunne by på gylne dråper i sommer.