Årets utgave av fotballkampen mellom russejentene og politiet ble en våt og hustrig fornøyelse både for spillere, og deler av publikum. Ganske utrolig, egentlig, med tanke på at det ikke falt en regndråpe fra himmelen før kampen var over.

Mens oppgjøret fortsatt lignet på en slags fotballkamp tok politiet føringen med to kjappe mål tidlig i førsteomgang. Deretter fikk politiet åpenbart uventet hard motstand, for det tok dem flere minutter før det ble lagt på til 3-0.

Russejentene slo deretter knallhardt tilbake, og etter en del klabb og babb - over hele banen - reduserte de til 3-1. Det er usikkert hvem av russejentene som faktisk var sist på ballen, da det var cirka 18-19 russejenter på banen på dette tidspunktet.

Det ble ikke spart på kruttet. Hvis dette ikke hadde vært en fotballkamp, så hadde nok antallet kroppskrenkelser, vold mot offentlig tjenestemann og vold mot mindreårige økt med 4000 prosent ved Brønnøy og Vevelstad lensmannskontor.

En avtale med djevelen

Til tross for ledelse 3-1 til pause mente lensmann Roger Stangnes - klok av skade - at det var lurt å sikre seg mot uforutsette hendelser i andreomgang. Slu som han er, så gjorde han en avtale med brannsjef Geir Johan Hanssen om å motta "bistand" fra brannvesenet.

Brannsjefen var tilsynelatende med på dette, og stilte med brannbil og mannskaper på politiets banehalvdel. Brannsjefen spaserte deretter mot banen med politiets hemmelige våpen: en brannslange. Etter mange års nedspruting langs "russeflanken", skulle politiet endelig slå tilbake knallhardt også i vannkrigen.

Dette gikk selvfølgelig ikke slik politiet hadde forventet. Brannsjefen, viser det seg, er nemlig også en listig og uberegnelig kar. Da han åpnet opp brannslangen var det ikke bare russen som ble skyllet ned med hundrevis av liter vann per sekund. Her ble det dusjet raust mot både røde og svarte spillere på banen. Egentlig mest mot politiet.

Verst gikk det utover politiets keeper, Jørn-Stian Elden, som - for å si det enkelt - slapp å dusje etter kampen.

Brannvesenet skiftet taktikk

Brannvesenet sendte etter kampen ut følgende offisielle pressemelding:

- Brannvesenet ble av politiet anmodet om å bistå under dagens fotballkamp mot russen. Planen var å være et forsterkende ledd til politiet. Imidlertid ble vi kjent med stillingen ved ankomst. Dermed endret vi taktikk til å i stedet støtte russen med å søke å ta ut kepperen til politiet. Vi lyktes delvis ... (smilefjes). Vi håper vårt bidrag etter hvert ga en bedre balanse i kampen, uttaler brannsjef Geir Johan Hanssen.

Dyktig dommer

Politiet scoret minst en tre-fire mål også i andreomgang, men sluttresultatet ble likevel bare 4-1 til politiet. Dette antar vi skyldes at noen av målene ble diskvalifisert, som følge av at politiets spiss Jan Solbakk nok en gang provoserte på det groveste ved å spille med sjokkrøde sko.

Avisen stoler på det offisielle resultatet fra årets dommer Fredrik Aas Bakken. Han er antakelig den yngste som har dømt oppgjøret noensinne, men helt klart den fotballfaglig sterkeste. Faktisk ble det dømt så godt at frustrerte politifolk på ett tidspunkt følte behov for å sette håndjern på unge Bakken. Noe dommeren bør tolke som det stort kompliment.