Mannen er i Brønnøy tingrett dømt til 21 dager ubetinget fengsel for kjøring i ruspåvirket tilstand tidligere i rå.

Stigende rus

Det var i februar mannen ble stanset av politiet på Toft i Brønnøysund. En utåndingsprøve som ble gjort da viste en promille på 1,84.

Da det i underkant av en time senere ble tatt blodprøve, viste denne en promille på 2,23. Retten legger til grunn at domfelte derfor kjørte med stigende promille, og at promillen var minst 1,84 da han ble stanset.

Svært isete

– Kjøringen foregikk i et sentralt bymiljø kl. 01.30 natt til lørdag, hvilket er en tid da det må påregnet å kunne møte på særlig fotgjengere. Dette tillegges derfor en viss vekt i skjerpende retning. Det er videre i politiets anmeldelse opplyst at veiene på det aktuelle tidspunktet var svært isete, hvilket kan ha bidratt til å øke risikoen ved siktedes kjøring, skriver dommerfullmektig Magnus Rognhaug i dommen.

Før han ble avhørt sendte mannen et brev til politiet der han redegjorde for forholdet, og erkjente det hele, i tillegg til å beklage det.

I tillegg til fengselsstraffen er mannen dømt til en bot på 30.000 kroner og mister førerkortet i 2 år og 6 måneder. Han vedtok dommen på stedet.