Rootsfestivalen starter bryggeri

Håper å kunne by på gylne dråper i sommer.

Stein Brekk og Per Martin Orvik ser fram til å brygge eget Roots-øl til årets festival.  Foto: Bård Pedersen

Nyheter

Organisasjonene bak Rootsfestivalen, Oktoberfesten og en rekke andre kulturarrangementer i regionen har startet et nytt kreativt fellesskap i trykkeribygget bak Shell. Der er det også etablert et bryggeri.

Koblet på bryggemiljø

– Det er mange som har brygget sitt eget øl over lang tid i Brønnøy, og det er mange svært dyktige bryggere. Vi har koblet oss på et bryggemiljø som allerede eksisterer i Brønnøysund, og har fått med oss Are Utvik og Arild Fagerland på laget. De skal være bryggere og målsetningen er å produsere øl til salg under Rootsfestivalen, sier samfunnskontakt Per Martin Orvik i Kulturcompagniet.

Festivalen har søkt om utvidet skjenkebevilling, for produksjon til eget salg under festivalen. Orvik presiserer at det i første omgang kun søkes om å få produsere øl som skal selges på festivalen.

Kontorfellesskap

Sammen med daglig leder i Komp Event og roots-bookingsjef Stein Brekk, og Kulturcompagni- og Rootsfestival-leder Torstein Moe har Orvik nå etablert kontorfellesskap i trykkerbygget.

– Vi hadde to lager i byen som var både for små og for rå. Vi greide ikke å ta vare på utstyret vårt. Her får vi konsolidert oss, med kontorplasser, lager og bryggeri. Det er en måte å samordne oss både for aktiviteten vi har nå, og for framtiden.

Les mer om ølbryggingen i torsdagsavisa.