Hurtigbåten til Boreal skal frakte passasjerer fra Kirkøy hver morgen klokka 06.15. Mandag morgen var siste gang båten gikk.

- Dette er helt elendig og da jeg snakket med Boreal trodde de ikke at det ville gå båt i morgen heller. Det er reservebåten som skulle gått nå og nå er denne ute med maskinskade. Jeg mener det er snakk om et antall timer båten kan være ute av sambandet før de er pliktige til å sette inn en reservebåt, sier ordføreren.

Innbyggere på Vega som pendler til jobb i Sandnessjøen har ikke kommet seg på arbeid de siste dagene.

- Dette er for dårlig. Det er greit å beklage, men det er ikke holdbart når det går over så mange dager. Hadde dette vært hurtigbåten mellom Rørøy og Brønnøysund ville det vært full krise, sier Andre Møller, som forventer at Boreal ordner opp i dette  snarest.

Daglig leder Per Hansen i Boreal Transport Nord sier til BAnett at situasjonen er veldig beklagelig, og han forklarer den slik:

- "Rypøy" er på sitt årlige verkstedopphold. Og så har reservebåten "Mårøy" fått motorhavari. Sammen med fylket har vi saumfart markedet, snakket med TTS og flere andre, men vi har bare ikke klart å finne en innleiebåt. Men i morgen tar vi ut motoren, så vi har klar en båt på mandag. Dette har vært en veldig uheldig situasjon, som vi beklager. MS "Helgeland" tar noen ekstraturer, men vi rekker ikke over alt.

Følg skipstrafikken her.