Denne uka kom fire personer til Bindal fra byen Alverca som ligger utenfor Lisboa i Portugal. De hadde oppdaget Peacepaintings nettside og fant den interessant. Dermed tok de kontakt med daglig leder Catrine Gangstø.

En rektor, en lærer, en psykolog og en sykehjemsbetyrer kom for å se på bindalske forhold innen de samme kategoriene. Dermed ble det lagt inn både skolebesøk og besøk på sykehjemmet.

Lære om det norske systemet

De ville også oppdatere seg på intregrering, og har nå søkt samarbeid med Peacepainting En gruppe tilknyttet Peacepainting reiser til Portugal litt senere i år for å holde malerverksted og lære bort sine metoder.

Carlos Reis er rektor på en skole med 800 elever han syntes det var verdifullt å lære om det norske skolesystemet, og hvordan adferdsproblemer handeres her i Norge.

- Jeg synes det er intressant å se hvor godt små skoler her er organsiert, og hvordan det sosiale blir ivaretatt. Her blir elevene gitt mye oppmerksomhet og det er også interessant å se på læremetodene, sier Reis.

Opplevde snø og vinter

Luciana Nelas er leder for et sykehjem med 250 eldre, der 111 bor fast på hjemmet. Hun så fram til besøket på Bindal sykehjem. De ga også uttrykk for at de likte vinteren og snøen.

- Det er vakkert her i Bindal, og så mye snø.  I Lisboa er det bare litt snø i fjellet. Så dette var også en ny og fasinerende opplevelse, sier Catarina Rodrigues og smiler.