I fjor startet bedriften NorseAqua sin produksjon relatert til rensefisk. I begynnelsen ble det satset mest på gardintare, nå står nye produkter på tapetet. Bedriften har også ekspandert med ei ny stilling på Vestlandet.

- Da vi startet var jeg ganske sikker på at produksjon av gardintare ville være fokus i noen måneder, så ville Kina ha kopiert oss og kommet inn på markedet. Sånn gikk det også, og lønna i Kina versus lønn i Norge er ikke mulig å konkurrere mot.

- Derfor er vi i ferd med å flytte produksjonen av gardintare til Kina nå. Vi reiser dit i desember for å undertegne avtale. Det er en norsk underleverandør som er vår kontaktperson, opplyser daglig leder NorseAgua Lars Berg-Hansen.

Nye produkter

Skal bedriften være liv laga må det hele tiden være fokus på nye produkter og rask omstilling.

- Da vi startet med gardintareproduksjon hadde vi mange hender i arbeid. Nå blir det sju ansatte i den faste arbeidsstokken i Brukstomta nærinngspark. Det blir en stabilt antall framover. Vi fortsetter som før, men involverer nye produkter for rensefisk, opplyser han.

Nå er bedriften i gang med å sveise forskjellig utstyr som skal settes i produksjon.

- Vi bruker plastmateriale og det er perfekt for oss. De som ble ansatt først er fremdeles med. Det er en fantastisk gjeng, og nå får de opplæring på denne sveisemetoden. Vi har totalt utviklet 11 ulike produkter det siste året, og truffet med to-tre av dem. Det er sånn. Man treffer ofte med en av fem nye produkt som utvikles.

Satser på Vestlandet

- Sånn er dette gamet. Skal man være først, og den fremste leverandøren for rensefisk må man være villig til å tenke nytt hele tiden, sier Lars Berg-Hansen, som ikke vil utdype hvilke produkt det er snakk om.

- Foreløpig vil jeg ikke si så mye om det, men det jobbes også med helt nye produkt som testes ut, sier Berg-Hansen.

I høst har det blitt ansatt en person som skal ha Vestlandet, Skottland og Shetland som arbeidsområde.

- Vestlandet er vårt største marked. Derfor er det viktig med god kundepleie og tilstedeværelse der. Vi har også ansatt en operativ leder på den administrative delen her i Bruksstomta. Sveinung Kristiansen fra Namsos er på plass i den nye stillinga, sier Lars Berg-Hansen.