Er du den beste lofotfiskeren?

NRK søker deltakere.
Nyheter

Det er mange realityprogrammer på TV. Noen er veldig informative, andre er eh... vel ikke så informative. Nå skal NRK lære opp helt vanligr folk i lofotfiske, en realityserie som ser ut til å gå inn i den mer informative delen.

– I verdens vakreste natur, skal NRK sette søkelys på den viktigste næringen i landet gjennom tusen år – fiskeri. I all slags vær har modige nordmenn høstet havets gull og bygget landet. Med fisk, skriver kanalen i en pressemeldingen.

Serien som har fått navnet «Skårungen» skal spilles inn i Lofoten midt under skreisesongen, februar og mars neste år. Men først må de ha deltagere, som kan vente seg et skikkelig slit, naturopplevelser og læring.

– En skårunge er egentlig en ung stormåke, men brukes også om en førstereisgutt på fiske. Vi er altså på utkikk etter personer i alle aldre, uten spesiell erfaring med fiske, men med et ønske om å oppleve et vilt og vakkert fiskeeventyr i Lofoten, forteller prosjektleder Marita Evjen.

Statskanalen håper at serien vil vekke folks interesse for fiske, hvor viktig yrket har vært og fortsatt er i landet. Derfor vil historie være en viktig del av programmet.