Nye Vik skole er tatt i bruk

Nye Vik skole

Nyheter

Ungdomsskolefløyen er totalrenovert og tatt i bruk. Nå starter arbeidet med barneskoledelen. I løpet av høsten skal også den være ferdig, slik at alle 195 elevene kommer under samme tak igjen.

BA fikk audiens på rektors nye kontor midt i flyttesjauen torsdag. Inntil da hadde han holdt til i den 115 år gamle gymsalen undrr byggeperioden. Elektrikere la siste hånd på belysningen i den splitter nye kantina. Personell fra teknisk sektor i kommunen sørget for at pulter og stoler ble flyttet fra barneskolerommene til de nye klasserommene. Samtidig var det undervisning for førsteklassingene. 

– Det er litt kaotisk her i dag. Men vi er i ferd med å få en veldig fin skole, med helhetlig tenking, mye nytt og praktiske løsninger i lyse og trivelige rom. Kontrasten til det nedslitte, triste og skitne er nesten ikke til å tro, sier rektor Rolf Arve Wold.

Planen er at barnetrinnet står ferdig i løpet av oktober.

– Første- til og med åttendeklassingene har flyttet inn i ungdomsskolen. Niende- og tiendeklasse må inntil videre være i andre etasje i Sømnahallen og Kompass-bygget. Men vi har nå flyttet ut av Framheim, og har nå «bare» tre steder vi driver skole. Det har vært veldig travelt og arbeidsomt, men nå er vi på oppløpssiden, så da går det an å stå på. Både elever og lærere har taklet det fint til nå, sier Wold.

Les mer om nyskolen - og at alle elevene i Sømna kan få nettbrett  -  i lørdagsavisen.