Foredragsholder Simen Almås holdt et gripende og veldig interessant foredrag på Kred  torsdag kveld. Det var Mental Helse Brønnøy som hadde fått han hit.

Det var ca 40 voksne personer som hadde møtt opp for å høre på Simen, og de vi snakket med etterpå var strålende fornøyd med foredraget.

Temaet hans var å leve i nuet, og ta vare på øyeblikkene. Huske å si at vi setter pris på de vi er glad i. Han er oppvokst på Gjøvik, men har røtter både på Tro i Alstahaug og i Mosjøen. Han var en gutt med mye energi. Det var full fart hele dagen med aktiviteter. Som 13-åring fikk han 40 prosent brannskade da han eksperimenterte med bensin. På Haukeland sykehus var det ingen «kjære mor», der var det bare å komme seg på beina igjen.

I 2011 var han på Utøya, og overlevde. Nå prøver han å fokusere på alle de gode minnene derfra, alt som hadde skjedd til og med 21. juli. Den 22. juli lå han i vannkanten sammen med ei jente som snakka med mora si og tok avskjed med henne, mens skuddene hørtes rundt omkring. Det var da han lærte å settte pris på det nære og kjære.

Både Simen og Mental Helse fikk blomster hos Eldrerådet i kommunen. De satte pris på at vi fikk en sånn viktig foredragsholder hit.

Fredag holdt han foredrag for ca 200 ungdomsskoleelever fra Brønnøyskolene. Dette hadde et litt annet preg enn det på Kred. Men samme temaet.

Bjørg Johansen

Mental Helse Brønnøy