Før vinterferien var det et åpent møte i Brønnøy.

Der skulle det prates om og diskuteres hva innbyggerne følte at politikerne burde prioritere fremover.

Det var Brønnøy KrF som inviterte til en prat om hva som er viktig for bygda, kommunen og regionen.

Jeg var en av de heldige som var invitert til møtet og fikk muligheten til å se vakre Helgeland fra WF 710. Tidlig ute til møtet bestemte vi oss for å utnytte muligheten med godt nordnorsk vær med en tur til Torget og opp i Torghatten.

Det var flott å se at arbeidet med toalettfasiliteter på parkeringsplassen var startet opp, mens vi denne gang kanskje tenkte mer på at det enda ikke er laget skotøy som fungerer på isrimet stein og at når vindeffekten gjennom huleåpningen smelter snøfnuggene om til vannrettfygende minihagl, blir bilder og video til SOMEbruk suboptimale. Vi hadde en flott og frisk opplevelse med nydelig utsikt - det er noe eget å få oppleve pilhullet gjennom fjellet uten å stå og gå i kø med mange andre turister.

Etter en god middag på Havnesenteret var vi en fin liten gjeng som samlet oss rundt det runde bord i Misjonskirkens lokaler.

Det ble mange gode samtaler. Både alvorlige og lattermilde.

Det blir pratet om forsvarspolitikk. Om sikkerhet og beredskap. Eldrebølgen, sykepleiere, lærere, strømpriser, strømstøtte og strømbruk. Det ble pratet om valgfrihet, barnehage, skole, ungdommer og om fru Bollestad. Og enda litt til.

Innbyggerne i Brønnøy har mye på hjertet.

Sitter du med ønsker, tanker og idéer?

Skulle du gjerne ha deltatt på møtet, men det passet ikke?

Da kan du glede deg over at det snart skal komme et nytt program på plass for Brønnøy KrF.

Det er også viktig at vi får lagt til rette for at de som reiser ut for å studere kan komme tilbake etter endt utdannelse. Da må vi også vite hva de trenger og ønsker for å kunne komme tilbake. Er det jobb tilbud? Er det nok fritidstilbud?  Etter min opplevelse hos dere vil jeg tro at naturen, samholdet og miljøet er blant de ting som lokker.

Jeg er glad for at man har fått Distriktmedisinsk senter i Brønnøysund. Det er med på å gi trygghet både for de som bor der og de som ønsker å flytte dit.

Er det noe DU mener burde vært med i vårt program? Da har du muligheten til å fortelle om det på neste møte.

Frivilligheten har vært et kjerneelement både i landet som helhet og i KrF arbeidet spesielt. Etter koronaen har engasjementet for frivilligheten gått ned. Også i politikken. Fra diskusjonen registrerte jeg at man i Brønnøy har valgt å redusere antall medlemmer i kommunestyret. Noen vil kanskje argumentere for at det er en bra ting. (jo flere kokker, jo mere søl), men jeg tror at det også er stor fare for at man mister de gode diskusjonene. At det blir færre synspunkt i debatten. Så jeg vil gjerne oppmuntre flere til å engasjere seg i frivillig arbeid, da også i politikken. Kanskje nettopp DU brenner inne med et engasjement som du kan bruke til å gjøre en forskjell for felleskapet?

Tusen takk for gjestfriheten dere viste meg og spesielt takk til lokallagsleder Helge Hamre for invitasjonen.

Mhv Gitte Hansen,

Kvinnepolitisk leder i Nordland KrF