Det er en av mange meldinger jeg har fått i innboksen. En annen er at nå skal prideflagget brennes. Dette er fra en eldre herre jeg ikke vet hvem er, og om han hadde kjent meg, hadde han visst bedre.

Det er på samme vis hvert år. Uansett hvor man befinner seg. Jeg har vært en del av Oslo Pride i over 20 år. Jeg har sett stygge ting skje hvert eneste år. Det verste var nok da en god venninne av meg fikk en glassflaske kastet i hodet da hun gikk i paraden, og en annen venn fikk juling på vei hjem fra Pridepark. Så nei, jeg nekter å la meg irettesette av en ukjent gammel mann i dårlig humør.

Vi i Vega Pride vil lage god stemning for alle. Det finnes dessverre mange personer som denne karen. Derfor blir det mer Vega Pride, flere og høyere flagg, fordi Pride handler om inkludering, kjærlighet og likeverd for alle. Så i år tar vi bygda til byen først, med konsert med FAKE og The Cristians. For så å ta byen til bygda til Vega Pride. Det blir ikke slutt på tull og tøys. Det bli bare mer. Større, tøffere, mer synlig og høylytt.

Jeg ønsker denne herren velkommen til Vega Pride. Jeg skal til og med gi han fripass til festivalen og gi han tid med masse lyd og lys. For det blir enda større scene i år.

Hanne Pernille Andersen

Vega Pride