Det var ikke et eneste sete igjen å oppdrive i Brønnøy kirke torsdag kveld da Trine Rein og Adrian Jørgensen inviterte til førjulskonserten Julegaven. Rein har aldri tidligere holdt konsert i Nordland, men skaffet seg denne kvelden mange nyfrelste tilhengere. Det er andre år på rad bindalingen er med henne på førjulsturneen Julegaven, denne gangen med to stoppesteder på Sør-Helgeland.

Trine Rein og Adrian Jørgensen turnerte for første gang sammen i fjor, og i år holder de for første gang konsert i Brønnøy kirke. Foto: Hildegunn Nielsen Hanssen

Gavene deler de begge raust ut, en etter en sammen med sine dyktige musikere Olav Torgeir Kopsland, Kenneth Bjørdal og Eivind Kløverød.

Det begynner rolig og helt dempet med klokkeklang, etterfulgt av sang bak altertavlen før først Rein, deretter Jørgensen går rolig frem mens hun synger sin egen julesang «Når klokkene slår».

Adrian Jørgensen fremførte en vakker versjon av «Nordnorsk julesalme». Foto: Hildegunn Nielsen Hanssen

Det er selvfølgelig Jørgensen som er vokalisten når det er «Nordnorsk julesalme» som skal fremføres. Han synger på klingende bindalsdialekt og gjennom hele første vers synger han acapella, noe som gjør følelsen av den mektige teksten til Trygve Hoff enda mer nær.

Deretter inviterte Trine Rein publikum inn i allsang til «Deilig er jorden» før hun hun leverte en countryversjon av «Det kimer nå til julefest» hvor hun virkelig fikk opp temperaturen i kirka.

Trine Rein har en imponerende kraftig stemme. Foto: Hildegunn Nielsen Hanssen

Reins register i stemmen er virkelig imponerende. Hun er proff til fingerspissene, men samtidig helt jordnær og serverer morsomme anekdoter fra eget liv til et publikum som hun har i sin hule hånd. Den kraftige dype soulen i stemmen hennes kommer klart frem når hun fremfører Mahalia Jacksons versjon av «Silent Night», før det gled over på norsk og en vakker fremførelse av «Glade Jul» med Jørgensen.

En ekstra bonus under konserten var da Kor i Øyan steg ned fra galleriet og tok plass i kortrappa.

– Dette har jeg gledet meg til, jeg synes konserten får et eget gir når det kommer et kor inn, sier Rein.

«O Come All Ye Faithful» ble vakkert fremført. Foto: Hildegunn Nielsen Hanssen

Den store stemmeprakten hennes kommer for alvor til sin rett når hun fremfører «Amazing Grace», først helt alene, deretter sammen med Kor i Øyan. Jørgensen får briljere under fremførelsen av «O Come All Ye Faithful» sammen med koret, prestasjonen førte til trampeklapp hos publikum.

Samme mann fremførte sin rykende ferske låt «Jula for meg» som han har skrevet sammen med Kenneth Aksnes. Låta ble sluppet forrige fredag og ble godt mottatt i Brønnøy kirke. Deretter var det Reins tur til å synge sin låt «Praise the Good Lord» sammen med koret mens hun appellerte til allsang hos publikum.

Publikum reiste seg i ektefølt begeistring under den siste låta «Joy To the World». Foto: Hildegunn Nielsen Hanssen

Det er en klisje å si at taket løfter seg og gulvet gynger, men det blir vanskelig å komme utenom når duoen Trine Rein og Adrian Jørgensen avrunder konserten med Aretha Franklins versjon av «Joy To the World».

Fredag kveld holder Trine Rein og Adrian Jørgensen konsert i Solstad kirke på Holm i Bindal.