- Jeg gleder meg veldig

Vi møtte Morten Harket da han ankom Brønnøysund
Kultur

Rootsens største headliner, og muligens Norges største musikkjendis, Morten Harket gleder seg til kveldens rootskonsert. Vi spurte hva vi kan vente oss i kveld.

- Det blir ikke hip hop i alle fall, jeg har litt musikk å plukke i fra, skøyer Harket.

Norges største popstjerne fikk VIP-behandling på flyplassen, og ble hentet av festivalsjefen.

Kom fra Italia

Harket er dessuten noe av et internasjonalt trekkplaster for Rootsfestivalen. På samme fly som Harket møtte vi Evi fra Italia. Hun bor fast i Nord-Italia, men snakker likevel flytende norsk.

- Jeg har bodd i Oslo i fire år da, og jeg må si jeg har forelsket meg i Oslo og i Norge. Jeg var i Brønnøysund med hurtigruten en gang, men den gikk så fort forbi.

Hun kjente seg likevel litt igjen. Hun forteller at hun har en forkjærlighet for festivaler, og spesielt de som ikke er så altfor store.

- Jeg har vært på festivaler med Kaizers, Skambankt og Harket. Harket er utvilsomt min favoritt.

Hun skrøt av været i Norge.

- Det har vært bedre vær her enn i Italia. Jeg bor i Nord-Italia helt ved grensen til Østerrike. Det er så nært at jeg reiser til Østerrike for å handle bensin, forteller Evi.

Kom fra Tyskland

BA har også truffet Steffi Scheliwy, som har reist fra Stuttgart ens ærend for å se to Harket-konserter. Den første var i Kristiansand for seks dager siden, og den andre er i kveld i Brønnøysund. Hun har dessuten hele femti a-ha-konserter på nakken.

- Han har vært min favorittartist siden 1985. Jeg har alle platene hjemme, både med a-ha og Harkets soloplater.

Les hele intervjuet med Morten Harket i lørdagsavisen!