Bluesrock og psykedelisk progg

Kultur

Rootsfestivalen har gjort en god jobb med å velge ut disse to til årets Rootstelt, kanskje ser vi en av dem på storscenen neste år? Begge disse bandene har litt Brønnøyværing i seg, Remi Slotterøy i Blueskollektivet og Stig Jørgensen i Arabs in Aspic.

Blueskollektivet

Brønnøyværing og folkevalgt, Remi Slotterøy, har kommet til Rootsfestivalen med sitt trøndelagsbaserte band, Blueskollektivet. Det er noe stilig med å høre på musikk som er så enkel, men allikevel så komplisert og «groovy». Blueskollektivets bruk av alternative ikke-bluesete elementer, sang på brønnøyværing og interessante løsninger på harmoni og backingvokal gjør at dette bandet sannelig tilbyr noe friskt i en sjanger som ofte kan bli litt for tonika-subdominant-dominant-ish, hvis du skjønner hva jeg mener. Blueskollektivet leverte en energisk og flott konsert i en meget god klasse. Dog det kan hende publikum kunne trengt litt førstehjelp, fordi de latet ikke til å være så i live.

Terningkast: 5


Arabs in Aspic

Når man hører at en Mellotron testes på en scene, er det fort gjort (hvis man bærer litt kjærlighet for King Crimson, The Moody Blues eller andre proggband fra 60-70-tallet) å komme springende til scenen. Og du ville blitt langt fra skuffet, her blir du møtt med en bølge av aggressive riff, intense hylende harmonier og en slags flytende essens kun en som tripper på LSD kunne forstått. Dette var rett og slett intenst! Her er et prakt eksempel på hvordan et band kan gripe deg og ta deg med på en reise inn i noen fantasier med en rungende feit fuzz. Energien og råskapen, bruken av sære instrumenter som mellotroner treffer en som elsker psykedelisk musikk rett i hjertet.

Terningkast: 5