Spennende galleriåpning på Kvaløya

I rolige omgivelser og i strålende solskinn åpnet kunstgalleriet på Kvaløya sist lørdag. Et galleri som formelig oste av ro og harmoni, til tross for stor publikumsmasse og mange gjøremål for eierne.
Kultur

I to år har initiativtakerne jobbet med å få til dette galleriet.

– Vi har brukt cirka ett år på hver etasje. Det hele er uvirkelig, vi er i mål og aldri har det vel vært så mange besøkende på gården «Dalen», i alle fall ikke samtidig. I fjøset, som nå er galleri, var det både høner, griser, kyr og sauer. Det var med andre ord et lite småbruk mine foreldre hadde, og som de egenhendig bygde for 60 år siden. Det var vel neppe dette de hadde sett for seg, men om de nå hadde fått sett hvordan vi har det så tror jeg nok de hadde blitt veldig stolte, sier Kjell Ove Johansen da han åpnet galleriet på Kvaløya.


Total renovering

Fjøset ser utvendig ut som et helt ordinært gammelt fjøs, men når man kommer inn, skjønner man hvor mye arbeid som ligger bak arbeidet med å få til dette galleriet. Det som en gang var en fjøsgang er nå blitt til et imøtekommende rom, hvor man på en særegen måte blir ønsket velkommen.

Inne i delen hvor dyrene sto har de endret lite, men allikevel er det et galleri. Her finnes man både vevstol, keramikkovn, ferdigprodusert keramikk, bilder og malerier. Det hele satt sammen på en innbydende måte. Båsene er der enda, men deler er fjernet, drikkekarene og renna hvor dyrene fikk for er høyst synlig.

– Da vi startet med dette var det nok mange som lurte på hva vi i alle dager holdt på med. Om vi hadde vunnet i lotto, var stormannsgal eller om det hadde rablet fullstendig for oss. Det er ingen av delene, vi gjorde dette i ren kjærlighet og glede til vårt opphav. Vi blir ikke yngre noen av oss og vi ønsker oss en aktiv alderdom og ikke gå i opplag, og å gjøre ting vi ikke har kunnet gjøre før, sier Johansen.


Imponert

På åpningen var også kunstnerne Gunn Vottestad og Mette Christoffersen med sin kunst. Vottestad er kjent for sin særegne måte å male hus på. Rette linjer og rene farge og kjent for sine motiver med nord-norske hus og fiskevær. Opprinnelig kommer Vottestad fra Myre i Vesterålen. Mette Christoffersen jobber også med malerier og hadde med seg tre bilder av Marilyn Monroe, malt i en egen stilart og farger.

-Vi har aldri vært her før, og er helt imponert over hva som finnes i denne bygda. Ikke er det bare vakkert her, men også så mange kulturelle personer. Alt fra sang til keramikk og trearbeid. Det er et vidt spekter, og det er herlig at dette får slik positiv opmerksomhet. Hit kommer vi gjerne ofte, sier de to damene.

Og de var ikke alene. Låven var fylt til randen da galleriet offisielt ble åpnet, og mange måtte stå ute, men det var ikke til hinder for at folk koste seg på den storslåtte åpningen av galleriet.