Digitaliserer Brothers

Gode nyheter for alle som har ønsket å skaffe seg Brothers-albumet "Two for the Price of One" fra 1994.

  Foto: Faksimile fra BA

  Foto: Bård Pedersen

Kultur

Duoen Brothers, bestående av tvillingbrødrene Taiwo og Kehinde Karlsen fra Vevelstad, gjorde stor suksess da de i 1993 slapp singlen "Back In Black".

Deres cover av AC/DC-klassikeren solgte til gull, og kom inn på Ti i skuddet med tidenes høyeste poengsum. Der lå den i over 6 måneder.

Våren 1994 kom albumet "Two For The Price Of One", der de i kjent stil covret klassikere som "Purple Haze", "I Love Rock And Roll" og "Black Betty". Albumet solgte nesten 25.000 eksemplarer, men de siste årene har det vært vanskelig å få tak i plata.

- Det er mange som har kontaktet oss for å få tak i den, men før nå har den kun vært tilgjengelig på CD og kassett. Det har vært helt umulig, sier Kehinde Karlsen.

Nå har Universal Music gjort imidlertid gjort albumet tilgjengelig digitalt. Dermed går det an å skaffe seg rap & roll fra Vevelstad på iTunes, Wimp og Spotify. I tillegg til låtene fra 1994 har karene gjort en helt ny cover på Dum Dum Boys-hiten "Splitter Pine", samt tre andre låter.

Taiwo og Kehinde Karlsen jobber til daglig i Brønnøysunds Avis, men driver fortsatt med musikk og har sitt eget produksjonsselskap. Ifølge Kehinde Karlsen har brødrene ikke lagt opp til noen særlig promotering av den digitale utgaven av albumet.

- Men vi skal spille to låter live med band på "Førkveld" på NRK i februar, sier Karlsen.