I forrige uke rykket brønnøybandet Bautastein opp til NRK P1s A-liste, etter ni uker på C-lista med sangen "Pust inn, pust ut". Det betyr at de nå er blant de ti mest spilte sangene på landets største radiokanal. Og Rune Brennvik i Bautastein forteller til BAnett at suksessen fortsetter denne uken.

- Vi blir på A-lista noen uker nå. Sangene der skiftes ikke så ofte, forklarer han.

Flere nedlastinger

Ifølge Brennvik økte antall nedlastinger av "Pust inn, pust ut" da sangen tok steget opp til A-lista.

- Jeg har ikke de nøyaktige tallene her, men vi regnet ut at det økte med 700 prosent. Så radiospillingen har sin funksjon. Vi har vært heldige.

- Og dyktige?

- Jo, men vi prøver å være ydmyke. Vår sang var én av fire som ble C-listet blant 240 kandidater. Vi har truffet med låten, men vi har nok hatt litt flaks også.

Har funnet trommis

I helga var Bautastein samlet til øving og låttskriving på Rossetnes gård ved Grong. Der har nemlig Harald Ferguson Rossetnes innredet øvingsrom og studio, og han er bandets nye trommis.

- Vi er endelig komplette nå, sier Brennvik.

- Det er en hyggelig og flink kar. Nå skal vi stå på framover. Vi må prøve å følge opp, så dette ikke bare blir et lite blaff. Vi har en mulighet til å bli hørt, men dersom vi ikke bruker den, så er vi glemt om et halvt år. Slik er bransjen.

Harald Rossetnes har trommer som hovedinstrument og er utdannet fra Musikkonservatoriet i Trondheim. Ved siden av å være musikklærer har han spilt i Namdal Grooves Ensemble.