Slipper sin første singel

Bautastein er klar med sin debutsingel på mandag. Bandet består av Lin Sofie Andersen, Tor Even Brennvik, Rune Andreas Brennvik, Vidar Tilrem og Tommy Brennvik  Foto: Miriam Sanudm Næss

Kultur

Lin Sofie Andersen, Tor Even Brennvik, Rune Andreas Brennvik, Vidar Tilrem, og Tommy Brennvik har gått sammen og dannet bandet Bautastein. Mandag slipper bandet sin første singel «Pust inn, pust ut.»

– Sangen handler om kampen om å være seg sjøl når det stormer som verst. Låten er skrevet sånn at alle kan kjenne seg igjen. Du er ikke den eneste som opplever å ha en dårlig periode, det gjør vi alle. Heldigvis for det. Man står der som en bautastein, og så kommer man gjennom ting, sier Andersen.

For første gang på norsk

BAnett fikk en forsmak av sangen, preget av de tradisjonelle folketonene og Andersens nordnorske tekst.

– Jeg vil kalle det kystfolk-rock og veldig helgelandsk. Det er første gangen jeg synger på norsk. Jeg føler at det er ærlig, naturlig og ekte å få synge på norsk. Jeg liker det, sier vevelstadværingen som har vært popstjerne i Italia.

I teksten er bautastein ordet som går igjen.

– Det var vel sånn vi fikk bandnavnet vårt og, forteller Andersen.  

Rett mann på plass

Som produsent har de fått Trond Viggo Solås, og bandet har bare skryt til Hekla Stålstrenga-bassisten.

– Det er så bra at han både har hatt tid og tålmodighet til å jobbe med oss. Lydbildet har blitt fantastisk på grunn av han. Han er helt rett mann for vår sjanger. Vi hadde brukt han selv om hadde vært på Bjørnøya, men heldigvis så er han her, sier Rune Brennvik.

Trommis fra Hekla Stålstrenga

Kvintetten er godt kjent i musikkmiljøet i Brønnøysund, men det er første gang de fem spiller sammen. De har valgt å bruke god tid på sin første singel, men forteller at flere sanger vil komme etter hvert. Det bandet mangler, er en trommis.

– Vi har fått låne Ole-Jakob Larsen fra Hekla Stålstrenga. Igjen det som er flott med Trond Viggo, vi manglet trommis og han visste om en som var ledig og dyktig, sier Brennvik.

Fele som solist

Vidar Tilrem er fornøyd med å kunne jobbe både med Publiners og Bautastein.

– Det er inspirerende å ha et sideprosjekt fra Publiners. Det er et helt annet prosjekt dette her.

– Vidar er så dyktig på fele, at fela får en naturlig solistrolle hos oss, mener Brennvik.