Lager film med salt

Silje Bürgin-Borch og Liran Kapel står bak original animasjonsfilm.
Kultur

Bürgin-Borch er filmens produsent. Sammen med mosjøværingen Simen Nyland har hun lagt til rette for innspillingen i Tapperiet i Mosjøen. Der er Kapel for tiden i sving med det møysommelige arbeidet med å lage treminutters animasjonsfilm i salt (se film nederst).


Helgeland-samarbeid

Nordnorsk filmfond har støttet filmen med 200.000 kroner, og totalbudsjettet er på 235.000 kroner. «The Rope» handler om kjærlighet og å være seg selv.

–  Noen ganger er du så forelsket at du ikke klarer å være deg selv. Man må bevare seg selv. Noen sier at kjærlighet er det som kommer etter at "sommerfuglene" har gitt seg, sier Liran Kapel.

Brønnøyværingen Bürgin-Borch jobber med sine egne dokumentartfilmprosjektet, men vil også dyrke produsentrollen framover.

– Simen og jeg vil lage mer film. Vi vil samle kreftene på Helgeland. Mitt nye selskap har adresse Brønnøysund. Det er her jeg er kreativ, her ideene mine kommer fra.


Prisbelønt

Israelske Kapel liker å lage film like sør for polarsirkelen.

– Det er utrolig. Jeg elsker at jobben tar meg til nye steder. Og saltet er jo som snø!

Målet er å få "The Rope" til filmfestivaler, og kanskje TV eller nett-TV. Markedet er stort: Kapels debutfilm "Nyosha", en animasjonskortfillm om hvordan hennes egen bestemor unnslapp holocaust, har vært vist på over 50 filmfestivaler på to år.

Se "Nyosha" her.


making of "The Rope" teaser! from liran kapel on Vimeo.