Prisvinner til Sømnamessa

Mangfoldig Stian Carstensen spiller gitar, fløyte, trekkspill, banjo - og flere andre instrumenter.  Foto: Johannes Selvaag

"Ja, Noorge" I 2008 lagde Carsten Isachsen denne nasjonalsang-parodien for NRK P2.

Kultur

Stian Carstensen (43) er kjent som jazz- og folkemusiker og grunnleggeren av bandet Farmers Market, hvor han synger og traktereren en rekke instrumenter. Han kommer fra en musikalsk familie og TV-debuterte på NRK-programmet Halvsju allerede i 1983.

Fikk pris

Mandag kveld ble Carstensen tildelt Telenors kulturpris for 2014 under en festforestilling i Oslo konserthus. Prisen har tittelen "Grenseløs kommunikasjon", og prissummen er på 500. 000 kroner.

Carstensen er den 19. mottakeren av prisen, og i sin begrunnelse skriver selskapet at prisen går til en enestående multi-instrumentalist, komponist og formidler.

I juryuttalelsen heter det: «Med et musikalsk overskudd, sofistikert melodiføring og komplekse rytmiske arrangement skaper han musikk på tvers av landegrenser og kontinenter. Han beveger seg presist og målrettet mellom sjangerne, mellom instrumentene, mellom slagere, kunstmusikk, barnesanger, klassisk tradisjon og folketoner i truede taktarter».

Til Sømna

Messegeneral Gro Steen og Sømnamessa khar med andre ord valgt en artist i vinden. Carstensen spiller på Sømnamessa søndag 19. oktober.

- Vi fikk tips om at det var en fantastisk mann - en av landets fremste multiinstrumentalister. Til oss kommer han alene, men ellers er han jo også godt kjent fra Farmers Market. Vi er glade for å ha fått hyret ham. Dette gleder vi oss til.

- Visste dere at han lå an til Telenor-pris?

- Nei, det visste vi ikke da vi inngikk avtale, sier Gro Steen.


I filmvinduet kan du høre Carstensens nasjonalsangparodi "Ja, Noorge".