Sang for fullsatt kirke

Det var neste full Brønnøy kirke under korkonkurransen lørdag ettermiddag

Anne Grethe Hind krysser fingrene for at hennes kor HeKS vinner pris i kveld. 

Konsert

Åtte kor fra korfestivalen sang for full hals foran en nesten fullsatt Brønnøy kirke i ettermiddag. Syv av korene deltok i korkonkurransen som avgjøres på banketten i kveld. Det var i alt tre kategorier man kunne delta i; damekor, mannskor og blandet kor.

De to damekorene som deltok sang hver sin versjon av «Kom la oss juble for Herren.». Mannskorene sang to versjoner av «Brudeferden i Hardanger. Mens det ble tre versjoner av «Laudate» fra de blandete korene.

Namsos Sangforening deltok ikke i konkurransen, men ville likevel være med å synge i kirken og hadde forberedt en egen sang.

– Vi er så glad for å kunne synge i en slik kirke med fantastisk akustikk, sa dirigent Anlaug Skjærvik til forsamlingen.

Anne Grethe Hind synger i damekoret HeKS, som var første kor ut. Hind har bare gode opplevelser fra festivalen til tross for det dårlige været.

– Jeg synes det gikk bra i kirka, så krysser vi bare fingrene. Dette er en kjempebra festival, der arrangørene har stålkontroll hele veien, sier korsangeren.

Konsert