Torsdag kveld var Nordstrømmen og Velfjord trekkspillklubb teknisk arrangør for kirkegudstjenesten som er en tyvstart på selve Spællmannstreffet denne helga.

Under kirkekonserten fikk 106 betalende publikummere høre et variert og sammensatt program. Arrangøren Nordstrømmen og Velfjord trekkspillklubb startet konserten med «The Rap» av Rolf Løvland før de gikk over til Mark Knopflers «Training» og avsluttet med «Spain» av Chick Corea. Med det fikk de vist hvor mange ulike sjangre de behersker.

Nordstrømmen og Velfjord trekkspillklubb vant NM i sin gruppe i år. Foto: Hildegunn Nielsen

En vakker stund

John Reinfjord har vært fast innslag under kirkekonserten til Nordstrømmen og Velfjord trekkspillklubb gjennom flere år. At Reinfjord er en gjenganger er ikke tilfeldig. Han spiller trekkspill som få andre. Sammen med Rolf Ivar Logan på keyboard skapte han et stykke magi da han fremførte «Men går jag over ängarna». Det var vart og det var vakkert fremført. Da han like etter satte stemningen med «Seterjentenes søndag» av Ole Bull kunne du høre en knappenål falle. Alles øyne og oppmerksomhet var rettet mot Reinfjord. Kun ved bruk av trekkspillet klarte å skape en følelse av å ha med seg et helt strykeorkester. Det ble et lite stykke nasjonalromantisk øyeblikk. Like etter at han med lukkede øyne lot siste note tone ut, var det helt stille i kirka. Så ble magien brutt med spontant applaus som gikk over i trampeklapp før han fant en plass i kirkebenkene igjen.

Alf Einar Graven var enste som stilte med torader denne kvelden.

Skrev til sin kone

Alf Einar Graven var den eneste som stilte med torader under konserten. Han startet med et potpurri før han spilte en egenkomponert melodi skrevet til sin kone, som han har gitt navnet «Arnøyjenta». På «the Easy Slått» av Kristin Verket hadde han med seg musikerne Kjetil Rørmark, Bjørn Helge Reitan, Rolf Ivar Logan og Per Arnold Nielsen.

Bandet The Great Eight bestående av flinke niendeklassinger fra Hilstad skole fremførte «Riptide» med Vance Joy og «Radioactive» med Imagine Dragons.

Bandet The Great Eight sang og spilte to sanger under konserten. Fra v: Ragnhild Skogmo, Sara Natalie Larsen, Emma Fjelldalselv (bak), Otelie Dypaune, Frida Frydenlund og Rikke Helen Storvik Hanssen.

Ungt talent

Rune Frydenlund Rostad har tidligere vunnet NM i Varieté tre ganger og i fjor vant han «Ungt Talent i nord» under Hemnesjazz. I tillegg til pengepremie fikk han også sette opp sin egen konsert under årets Hemnesjazz og torsdag kveld presenterte han et utvalg av melodier fra denne konserten. Med seg hadde han Geir Henningsen på trekkspill, Oddmund Rognli på bass og Erland Erlandsen på gitar. Som kveldens yngste på trekkspill, sørget han for å spille gammeldans som reinlender som er en av de vanligste pardansene i sjangeren. Han holdt seg til tidlig 1900-tallet og midten av det forrige århundret i sitt låtvalg. Det skapte søramerikansk stemning da han fremførte 1930-tallets «Love Smiles», en tango av Pietro Frosini.

Publikum kvitterte Rostad med trampeklapp og fikk ekstranummer som takk for han med stående ovasjoner kan gå ei helg som gjesteartist under Spællmannstreffet på Vennesund i møte.

Rune Frydenlund Rostad (t.h.) er gjesteartist under Spællmannstreffet denne helga. Torsdag kveld fikk publikum en smakebit på hva de kan vente seg av Norgesmesteren i Varieté. Her sammen med Geir Henningsen.