Halvdan Sivertsen. Mannen, musikeren, multikunstneren. Han fylte nylig 68 år. Vi vil definitivt leve like lenge vi når vi ser livsgleden artisten utstråler. Sivertsen slutter aldri å underholde, og han leverer hver eneste gang han holder en konsert. Første plata kom tidlig på 1970-tallet. Det er snart 40 år siden musikklæreren fra Bodø fikk drive med lidenskapen på heltid, og for noen tiår det har vært.

Lørdag kveld var han på Samfunnshuset i Brønnøysund. Med seg hadde han det faste bandet bestående av to brønnøyværinger, Trond Viggo Solås og Håvard Langås Bendiksen på bass og gitar, samt Rune Mathisen på trommer og Terje Nohr på gitar. Dermed blir det nesten som å opptre på hjemmebane, og med et hjemmepublikum som sørget for å heie dem frem.

Konserten startet med "Bruremarsj fra Løddingen" og ble avsluttet med "Kjærlighetsvisa". En sirkel av kjærlighet med mye alvor og skjemt midt inni. Halvdan Sivertsen er uten tvil en dyktig låtskriver og ordsmed.

"Ennu ikke landa" er hans siste soloalbum og kom for ett år siden. Flere av sangene fra albumet hadde sin naturlige plass under konserten. Alt fra den litt sarkastiske "Idol", morsomme "Helga", hyllesten til havets menn og kvinner i "Anna Karoline (den siste jekta)" til "Baklengs om bord." Alle bundet sammen med morsomme anekdoter fra levd liv, både egne historier og andres.

Sivertsen byr mer enn gjerne på seg selv, og dermed er det like naturlig for publikum å gjøre det samme. Flere ganger var det allsang i salen, først på "Hver gang i møtes" og ikke minst da bodøværingen ga alle oppskrift på "Nysalta uer".

Etter mange år som artist, er det noen låter som må med på hver konsert for at publikum skal kunne gå mette hjem. Eller sultne på mer. Alt etter hvordan man ser det. "Nordaførr vårvise" fra 1979 er en av dem, "Førr ei dame", "Ti tusen tommeltotta" og "Sommerfugl i vinterland" er noen andre som bare må med.

Publikum kvitterte med stående ovasjoner etter to timer tett på den folkekjære artisten. Han kvitterte like godt ikke med ett, men to ekstranummer.

Halvdan Sivertsen med band fikk stående ovasjoner etter konserten. Her takker Rune Mathisen, Håvard Langås Bendiksen, Trond Viggo Solås, Halvdan Sivertsen og Terje Nohr for seg.