Bandet Julebyen så dagens lys på denne tiden i fjor. Ett år seinere var det tid for comeback for denne sammensettingen av regionens musikere. Andre Rottem, Are Bendiksen, Sindre Lefstad Kvam, Geir Allan Reitan, Thomas Iversen, Katarina Benjaminsen og Vegard Benjaminsen er godt kjent for de fleste. Lørdag ettermiddag holdt de familiekonsert på Kred foran vel 50 tilhørere fra spedbarn til godt voksne.

Det ble en deilig godtepose av kjente julesanger fra 1800-tallet og frem til nyere dato. Katarina Benjaminsen satte standarden for konserten med sangen "Å kom nå med frihet", for mange godt kjent gjennom Ingrid Olavas tolkning. Hennes bror Vegard Benjaminsen fremførte deretter den fineste julesangen av dem alle, "Nordnorsk julesalme. Det var bare vakkert, vakkert. Helt enestående vakkert.

Deretter fulgte "Marys Boychild", og ikke minst "Please Come Home for Christmas", sistnevnte lekende og slepent fremført av Vegard Benjaminsen. Andre Rottem sørget for å hylle en gammel helt i Brian Adams med "Christmas Time" med et råtøft komp bak seg og allsang på refrenget. Samme mann gjorde ingen skamme på Dance With a Strangers vokalist Øivind «Elg» Elgenes da han med dyp baryton laget magisk steming med "Long December Night".

Publikum fikk et svært variert knippe av julesanger. Katarina Benjaminsen og Sindre Lefstad Kvam laget et lite stykke magi med "The Christmas Song" fra 1944 og legendariske Nat King Cole før selve himmelen falt ned med Anne Grete Preus. Selve favoritten var lagt helt til sist. "Silent Night" ble skrevet allerede på 1800-tallet, men er høyst levende 200 år etter den ble skrevet i 1816 som et dikt og fremført med tekst og melodi for første gang to år seinere. På scenen i Brønnøysund lørdag ettermiddag var det søskenparet Vegard og Katarina Benjaminsen som bar tradisjonen videre. Det ble en god og varm stund. En tid der skuldrene ble senket og stress og mas lagt til side. Ekstranummer var påkrevd og Katarina Benjaminsen sørget for at jeg hele veien hjem plystret på muntre "Let it Snow" mens regnet plasket rundt føttene mine.