Slutter i Trænafestivalen

Martin Rugelsjøen Lie gir seg som festivalsjef på Trænafestivalen.

Martin Rugelsjøen Lie gir seg som festivalsjef.   Foto: Privat

Kultur

– Jeg skulle være her gjennom to festivaler. To måneder etter at jeg flyttet ut hit ble Norge rammet av pandemi. Selv om vi arrangerte en fantastisk liten festival i sommer har ikke ting gått helt som jeg så for meg, og jeg ønsker å gå tilbake til å jobbe som lege igjen.

– Jeg regner dessuten med at det er mange som ønsker seg en fast jobb som festivalsjef, og sender stafettpinnen videre. Det har vært fantastisk å bo på Træna, sier Rugelsjøen Lie i ei pressemelding lørdag formiddag.Lager alternativ Træna-festival på den ytterste utpost

Det blir festival på Træna i sommer også, men i et mindre format enn vanlig. – Det gir oss muligheten til å teste nye rom ute, sier bookingansvarlig Erlend Mogård-Larsen.

 

Guttemusikken

Av 159 artister på programmene til ti festivaler på Helgeland i 2018 var det 133 menn.

 

Træna Pride blir større

Nordlands eneste parade for homofile, lesbiske, bifile og transpersoner blir en del av Trænafestivalen.