iFjord-festivalen går til skifteretten

Rana-festivalen kaster inn håndkledet.

Rock & Roll Retribution spilte på den første iFjord-festivalen i fjor og stod på programmet i år, men nå er det helt over for festivalen.  Foto: BÅRD PEDERSEN

Christian Lorentsen kommer opprinnelig fra Brønnøysund og er festivalsjef for iFjord-festivalen. 

Kultur

Fredag stormet det rundt Mo i Rana-festivalen iFjord, som meldte om at sponsorer trakk seg og at billettsalget hadde gått i stå etter at Rana Blad hadde skrevet om festivalens økonomiproblemer. Festivalen meldte at de etter alt å dømme måtte avlyse i år.

Nå ser det ut til å være helt  over for festivalen, som tirsdag melder følgende:

- Som varslet i pressemelding fredag 10. mai har iFjord-festivalen opplevd vanskeligheter. Siden da har det blitt gjort en rekke forsøk på å få til løsninger som gjorde at årets festival kunne arrangeres. Vi har opplevd stort engasjement og mange forsøk på å bidra, men vi må dessverre erkjenne at vi ikke kom i mål. Styret har derfor enstemmig vedtatt å begjære oppbud i selskapet. Det er beklagelig at det endte slik, men det er ikke forsvarlig med videre drift, og styret konstaterer at situasjonen ikke er forbigående. Vi beklager overfor alle som er berørte. Bobestyrer har fått all info, også kontaktinformasjonen til alle billettkjøperene og styrer prosessen med det videre med disposisjonene rundt refusjoner.

Brønnøyværing Christian Lorentsen er leder for festivalen. Blant artistene som stod på programmet i år var brønnøybandet Rock & Roll Retribution, Alphaville, Dance With a Stranger og Jenny Berggren fra Ace of Base.Rock´n Roll Retribution til Rana

...og til Rootsen, selvfølgelig. 

Tysk synthpop til iFjord-festivalen

Alphaville er første band som er klare for neste års iFjord-festival.