Dr. Hook kommer til Rootsen

Dr. Hook, Johndoe og Audrey Horne sørger for at rocken er representert i fullt monn på Rootsens hovedscene i sommer.
Kultur

De tre bandene skal spille på festivalens hovedscene, og de representerer hver sin fasett av rocken.

Tre ganger rock

* Dr. Hook er ute på turné i anledning sitt 50-årsjubileum. Originalvokalist Dennis Locorriere står i spissen for det amerikanske bandet, som har klassikere som «Sylvia`s Mother» og «The Cover of Rolling Stone» på settlista.

* Audrey Horne er bergensbandet som siden debuten «No Hay Banda» har dyrket den tunge rocken og riffene. De spilte også på Rootsfestivalen i 2009. Vokalist Torkjell Rød har vært Roots-publikummer jevnlig siden, men i år kommer han for å spille igjen.

* Johndoe er trondheimsbandet som tok stafettpinnen videre fra DumDum Boys og pønken da de debuterte med «Ja takk til trøbbel» i 2003. Siden har de dyrket både rock og powerpop og vokalist Jonas Skybakmoen har gitt ut soloalbum etter å ha imponert i «Stjernekamp» på TV.

Dr. Hook måtte avlyse

Dr. Hook måtte avlyse sin vår-turné i Skandinavia i vår grunnet sykdom, blant annet konserten i Olavshallen i Trondheim 22. mai, men festivalsjef Per Martin Orvik har ikke fått indikasjoner på at konsertene i sommer rammes.

- Han har vært syk, men vi har fått forsikringer slik at vi kunne gjøre siste slipp, skriver han til BAnett.

På sin offisielle internettside skriver bandet at et mindre medisinsk inngrep vokalist Locorriere skulle gjennomgå i februar/mars måtte utsettes litt over en måned.

- Denne forsinkelsen førte til at konsertene som var satt opp april 2019 i Sverige og de satt opp eller utsatt til mai 2019 i Sverige, Danmark, Norge og Nederland dessverre må avlyses. Alle andre konserter i 2019 er uberørt, står det.

Ett blir gratis

Orvik er fornøyd med at rocken nå er godt representert på programmet – som nå omfatter 13 hovedscene-band, ett mer enn i tidligere år. Foruten de nevnte tre spiller Timbuktu & Damn, Sondre Justad, UB 40, Highasakite, Bigbang, Donkeyboy, Fay Wildhagen, Fata Morgana, Erlend Ropstad og Halvdan Sivertsen.

- Et av de offentliggjorte bandene kommer til å bli en gratiskonsert i teltet onsdag kveld, forklarer Orvik, som ikke vil røpe ennå hvem det blir.

- Vi offentliggjør dagprogrammet etter påske. Det gjenstår noen avklaringer.

Widerøe hjelpsomme

For det er en del som skal falle på plass når et tosifret antall band skal fraktes til og fra Brønnøysund i løpet av noen hektiske festivaldager. I år så lørdagen ut til å bli en flaskehals, da var det i utgangspunktet kun satt opp ett fly til Brønnøysund, utpå ettermiddagen.

- Vi fikk ikke folk ut eller inn. Men etter dialog med Widerøe så satte de opp en Oslo-rundtur til den dagen, så da ordnet det seg.

- Hvordan er billettsalget?

- Det er et jevnt sig. Vi skulle gjerne solgt ut på 29 sekunder, slik enkelte gjør, men det er fortsatt muligheter for dem som vil ha festivalpass eller billett for enkeltdag.

Bigbang til Rootsen - og Fata Morgana på hovedscenen

Ytterligere tre artister er klare for Rootsscenen.

 

Rock´n Roll Retribution til Rana

...og til Rootsen, selvfølgelig.

 

Ropstad til Rootsen

Hitmaskinen Donkeyboy kommer til Rootsen, det samme gjør Erlend Ropstad, sørlendingen som har utgitt en av 2019s mest bejublede plater.Highasakite og Halvdan Sivertsen er klare for Rootsfestivalen

Med tre band ute av sekken har Rootsfestivalen solgt halvparten av billettene til årets festival.

 

UB40 kommer til Roots 2019

Dansbare reggae-rytmer i julegave fra RootsKompisen på rumpa

Andreas Mortensen har fått tatovert kompisens navn på rumpa.