Stemningsfull julegrantenning i Sørbyen

BMK spilte, folk sang og grana danset med i vinden.

Julegrantenning i Sørbyen.

Kultur

Julegrantenningen i Sørbyen lørdag ettermiddag ble en stemningsfull stund.

Sang med

BMK spilte foran grana, som i år stod mellom prestegården og forsamlingslokalet. Dirigent Hans Kristian Edvardsen ga bestemt beskjed til publikum om at det var forventet at de gikk rundt grana og sang med, og det ble tatt til følge.

Været var helgelandsk vinter, men regnet holdt igjen det verste til grantenningen var slutt.

Pepperkakerby

I utstillingsvinduet hos butikken Elgr i Sørbyen er fargerike elger byttet ut med tre velsmakende pepperkakehus. Sørbyen vel har invitert alle i kommunen til å bake pepperkakehus for å vise frem til hele Brønnøysund.

I vinduet hus Elgr står et lite sukkersøtt hus laget av Levi Saltnes og Heine Mysen. Over ingangen til huset står navnene Levi og Heine med melisglasur. Lengst til høyre står en miniatyrutgave av Masterberggata 29 som er laget av Naya, Pernille og Gabriel. Huset er pent dekorert med melisglasur som også ser ut som istapper som henger ned fra taket. Vinduene har fått glass og det lyser innenfra i små ledlys.

I midten mellom disse to står et av Brønnøysunds praktbygg, tårnskola. I år som i fjor imponerer Johanna Nikoline Nilsen Aasberg ved å klare å lage så mange detaljer i pepperkaker og glassur på dette bygget.Sørbyens vel inviterer til å bygge pepperkakehus

Det er bare å begynne å tenke på hva man skal bygge.