BA møtte Åge Aleksandersen etter lørdagens fenomenale finale for årets Rootsfestival, da Bjørn Eidsvåg plutselig kom spaserende inn på scenen med en tamburin under «Min dag», tett fulgt av Skambankt.

Humøret er godt, og Åge innrømmer villig at han har et godt forhold til Brønnøysund.

- Brønnøysund og omland må være et av områdene jeg har spilt mest i i hele karrieren, sier Åge.

Faktisk kan det hende det går helt tilbake til 60-tallet.

- Det kan hende at Prudence var her i '69, og så har det vært med jevne mellomrom med Prudence og Sambandet på festlokalene og rundt om kring og på Rootsen.

Roser Rootsen

- Du trives på Rootsen?

- Jeg har jo vært her mange gang og fulgt utviklingen og sett hva de har fått til. Og det er helt fantatisk. Det er så i orden og så flotte arbeidsforhold for oss som reiser rundt om kring, det fryder meg kort og godt at man har fått til det. Og så må jeg si at de har fått til noe de beste festivalene har fått til. Nemlig at festivalen blir større enn den enkelte artisten. Folk skal på Rootsen, ikke at de gir fullstendig blaffen i hvem som spille nei, men festivalen har blitt en begivenhet i seg selv, mener han.

- Har Brønnøysund et spesielt publikum?

- Nei, det vil jeg ikke si. Det minner mistenkelig mye om de andre publikummene vi har. Men hvis du ser på i kveld, sent på en lørdagskveld, vil jeg si at det var et helt enestående publikum. Lyttende, i orden, ikke noe fyll og tull i det hele tatt. Helt fantastisk.

Overrasket av Eidsvåg

- Bjørn Eidsvåg kom jo ikke akkurat ramlende inn..

- Det visste jeg ikke, jeg ville ikke spørre ham. Vi prata mye før konserten, men det var ei veldig hyggelig overraskelse.

- Og så kom Skambankt?

- Ja, så kom Skambankt. Det hadde vi planlagt, ler Åge.

Kan bli med Gunnar

Han har snakket om at han kanskje vil trappe ned litt fremover. Når BA spør om det, er det klart at han ikke legger opp med det første.

- Vi kommer til å redusere antallet konserter. I sommer har vi 30 offentlige konserter, pluss noe event og sånt. Neste år skal vi på turné igjen, men ikke så mye som i år.

Og om det da blir mer spilling med Gunnar Pedersen?

- Gunnar og jeg skal på turné i november, da er det Østlandet. Og så driver vi å ser på en tour i februar 2019, men den vet vi ikke hvordan det blir med. Den blir Vestlandet eller Nord-Norge.

- Vi har ei fin kirke her, antyder BAs reporter.

- Ja! Og Gunnar passer i kirka. Og jeg kan få være med, smiler han lurt.

En interessant type

Han har ikke problemer med å være enig i at Gunnar Pedersen betyr mye for ham.

- Du vet, sant, at vi har spilt sammen i 37 år, da er det klart at han er en god kompis, en fantastisk musiker, og en, skal vi si, interessant type. Gunnar har mye mellom ørene han, altså.

Åge avviser at han føler at han spille andrefiolin når han er i Brønnøysund.

- Nei, det bryr jeg meg ikke om i det hele tatt.

- Men du merker at han er på hjemmebane?

- Jeg sa det til ham da han kom av scenen at jeg merker at folk er glad i deg i denne byen. Det er klart. Det skjønner jeg, for han har jo et fingeravtrykk og en stil som ingen annen, avslutter Åge.

- Jeg sa det til ham da han kom av scenen at jeg merker at folk er glad i deg i denne byen, sier Åge om brønnøyværing Gunnar Pedersen. Foto: Simon Aldra