Galleri Kvaløye i Sømna åpnet sin sommerutstilling forrige helg, og denne lørdagen kan galleriet by på forfatter Roy Jacobsen som kommer til Sømna for å delta på arrangementet "Galleripraten". Jacobsen besøkte Kvaløya også sommeren 2016, der han blant annet avduket kystkvinnen som står i Kvennvika og deltok på kystkvinneseminaret. Nå er han tilbake.

- Noe vi er veldig glade for. I praten på Galleriet blir vi sikkert å få høre mer om Ingrid fra Barrøy, om Rigels øyne, om det politiske engasjementet og om livet som forfatter, skriver Kvaløye kulturlag på sine nettsider.

De omtaler Jacobsen som en av vår tids aller største norske forfattere.

- Han har skrevet et tjuetalls noveller og romaner, og mottatt en rekke priser og utmerkelser i inn og utland. Det litterære gjennomslaget fikk han med romanen Seierherrene (1991), som skildrer utviklingen i Norge fra etter krigen, og den såkalte klassereisen mange tok del i fra distrikt til sentrum, fra fiske og småbruk til industri og utdanning, fra trange kår til mer velstand. Utgangspunktet er et øysamfunn på Helgelandskysten, hvor han selv har sine røtter og hvor han har tilbrakt mye av sin tid. Helgelandskysten og ikke minst kystkvinnene får vi også et nært forhold til i den siste romanserien De usynlige, Blått Hav og Rigels øyne, skriver kulturlaget.

Bindalingen Magne Olav Aarsand Brevik deltar også på galleriprat. Han beskrives som en mann som har opptrådt på både store og små scener både i Norge og i utlandet, og som har et sterkt forhold til hjemregionen sin.

- Bare de færreste kjenner hele historien til denne fargerike, entusiastiske og begavede multikunstneren fra Bindal. I praten på galleriet vil vi sikkert få vite mer om den, om hvordan det har vært å komme tilbake, og om det han nå brenner for. Og kanskje får vi også oppleve noen av hans kunstneriske ferdigheter? skriver kulturlaget.