De unge skuespillerne lot seg ikke vippe av pinnen om de glemte en replikk eller to i historien om Robin Hood og den vakre Marion. Så hadde de også hatt bare syv dager på å øve inn de 21 ulike scenene som tilsammen utgjorde en times forestilling i naturskjønne omgivelser ved Kolstadsjøen på Vega.

- De har hatt veldig mye å gjøre disse dagene, men de har vært helt fantastiske, sier instruktør Kari Vega.

Nysatsing

Teatercampen er en del av nysatsningen Vegadagan Ung, og deltakerne i alderen 10 til 16 år har vært på campen hver dag fra klokken 13 til 17. Mandag var det premiere på stykket, der Robin Hood har fått en forfar fra Skjærvær og en formor fra Skogsholmen. Historien var likevel det klassiske plottet fra Sherwoodskogen, der Robin Hood blir tatt til fange av Sheriffen av Nottingham og får hjelp av den skjønne Marion som han straks forelsker seg i.

Skaper barndomsminner

Kari Vega, som er teaterinstruktør i Nordland, har med seg deler av ensemblet Teater Folk som støtter opp i nøkkelroller i stykket, til god hjelp for de unge skuespillerne.

- Dette er femte året vi har laget forestilling til sommeren, i forbindelse med Vegadagene. I år manglet vi noen i ensemblet. Samtidig har vi laget mye barneteater, og da fant vi på at vi skulle få med oss barna denne gangen, sier Vega.

Hun er overbevist om at ungene får med seg mye positivt hjem fra en slik teatercamp.

- De lærer å stå foran et publikum, å vente på tur, og de får kjenne på hvordan det er å gjøre et slikt løft sammen. De møter utfordringer i lag, de lærer å ikke gi opp men å holde ut til siste slutt. Det er jo mye venting for enkelte av skuespillerne. Og så er det dette samholdet. Jeg håper jo at dette skaper et gode barndomsminner, slik at de føler det er godt å bo og vokse opp her, sier Vega.

Blir med igjen

For Natalie Helen Owe Vedal (15) og Adrian Johnsen (14), som spiller Marion og Robin, var det en selvfølge å si ja da de ble spurt om å være med.

- Jeg var med da vi satte opp Peer Gynt på ungdomsskolen i vinter, og jeg syns det var veldig artig. Dessuten fikk jeg lov til å tømme vann over Adrian, sier Vedal og ler.

- Jeg spilte Peer Gynt i vinter, og det var kjempegøy, sier Johnsen.

Yngst på laget med bare ti år er Oscar Kirkerud fra Oslo. Han spilte «Soldat 2» og hadde kun en replikk.

- Og så nøys jeg! Noe var litt vanskelig, som for eksempel avslutningen. Den lærte vi i går. Men jeg blir med til neste år, hvis det blir, lover han.

Også Adrian Johnsen vil gjerne spille mer teater.

- Jeg går rundt og spør alle om de vil være med og starte opp et ungdomsteater her på Vega. Det ville være skikkelig bra, sier han.

Og stykket? Det endte selvfølgelig godt, der Robin ble reddet fra galgen og Marion fra sheriffens gifteplaner.

- Jeg er litt skuffet over at jeg glemte en replikk, jeg burde ha klart det. Men jeg fikk hjelp av Lille-Jon. Å glemme en replikk er egentlig bare gøy, da kan vi ta oss inn igjen på en morsom måte, slår Johnsen fast.