Kjelleren på rådhuset var fylt med hele 119 flotte malerier, der hvert bilde forteller hva barnet bak bildet forbinder med ordet fred.

- Utstillingen er som en frodig hage fylt av håp, fred og stor skaperglede, beskriver Inger-Hilde Nyrud, kunstlærer i Kulturskolen i Brønnøy.

Fred som tema

Peacepainting organiserer malerverksteder for barn, unge og voksne, og administrerer utstillinger både nasjonalt og internasjonalt der man uttrykker seg gjennom et ordløst språk. Gjennom utstillingene ønsker de at ved hjelp av kunsten utstilt skal håp og oppmuntring spres.

Både Nyrud og kollega Camilla Orvik mener at fred er et viktig tema å ta opp.

- Fred er et så abstrakt begrep for unger i Norge og enda mer for unger i krig. Gjennom temaet får vi fram hva det innebærer å føle fred. Det var forskjellig for alle ungene, for noen var fred å kose seg med godteri og for en annen var det å ligge og se på skyene, forteller kunstlærer Camilla Orvik.

Står til juni

- Fred er jo også det å ha det rolig og godt inni seg selv, å ha fred i seg selv, mener Nyrud.

De to kunstlærerne anbefaler utstillingen til hele Brønnøys befolkning. Utstillingen vil stå til 16. juni og er åpen når rådhuset er åpen, samt neste lørdag.

Ida Ekker og hennes maleri «Fred på stjernene».