Bjørn Eidsvåg og Oslo Ess er klare for årets Rootsfestival. Begge spilte de på festivalen i 2011, og nå er de klare for hovedscenen i år.

Eidsvåg starter

Bjørn Eidsvåg fikk rosende omtale for sin Tørrfiskbrygga-konsert dengang, og ifølge arrangørene gjorde han et godt inntrykk bak scenen også.

- Det er en av de hyggeligste artistene vi har hatt på besøk gjennom alle år. En ekte gentleman, minnes festivalsjef Torstein Moe og påpeker samtidig at dette ikke grunnen til at han er hyret inn igjen.

- Eidsvåg er en av Norges største og mestselgende artister. Billettene rydde ut da vi lanserte ham til 2011-festivalen. Han gjør noen utvalgte konserter i sommer. Eidsvåg er en artist i det brede bilde, der vi som festival vil være.

Bjørn Eidsvåg har selv ønsket å spille tidlig på kvelden, og Rootsen vil sørge for det blir slik.

Oslo Ess

Flere av Oslo Ess-medlemmene spilte på Rootsfestivalen i fjor, som del av OnklP & De Fjerne Slektningene. I sommer kommer «moderskipet» tilbake, sju år etter at bandet for aller første gang kombinerte akustisk konsert med klubbkonsert – på Rootsfestivalen.

- Det har skjedd mye med dem siden da. Og de har et uttrykk vi vil ha på scenen, sier Moe.

Åge og Eidsvåg

Artistene som er klare for hovedscenen fordeles slik under årets festival 11.–14. juli.

Torsdag: Gåte og Ida Maria.

Fredag: Oslo Ess og Hooters.

Lørdag: Bjørn Eidsvåg, Åge Aleksandersen og Skambankt

Dermed er sju av tolv hovedsceneartister lansert. 20 artister er allerede klare for å spille teltkonsert.

- Dem gleder vi oss veldig til å presentere, sier Moe og Torgersen.

- Praktisk talt alle bookingene til teltscenen har kommet i stand etter at artistene har kontaktet oss med ønske om å spille.

Mads Golden (t.v), Peter Larsson, Knut-Oscar Nymo, Åsmund Lande og Einar Stenseng i Oslo Ess spilte på Rootsfestivalen i 2011. Foto: Are Engen Steinsholm