Namdal Vokalensemble klar for Sømna kirke i morgen

Klar for Sømna Namdal Vokalensemble synger i Sømna kirke på lørdag.  Foto: Pressefoto

Kultur

Namdal Vokalensemble og dirigent Tor Halvard Nilsen gjennomfører sin konsert "Peace" i kirken i Vik lørdag.


Superkor besøker Brønnøy kirke

Tor Halvard Nilsen vender tilbake med sine 21 utvalgte i Namdal Vokalensemble.

 

Koret ble etablert i 2014 av dirigent Nilsen, og de 21 medlemmene er utvalgt etter audition. Ensemblet er for tiden på turné med "Peace"-konseptet.

- Vi har en målsetning om å holde konserter alle steder der medlemmer i koret er hjemmehørende. Fredag spiller vi på Lund og søndag på Leka. Jeg har vært en del i Sømna og har jobbet en del der, så vi fant ut at vi skulle legge en konsert der på lørdag mellom Lund og Leka, sier dirigent Tor Halvard Nilsen.

Han lover musikk for enhver smak.

- Publikum får høre musikk i mange forskjellige sjangere, fra det sakrale via folkemusikk til jazz. Alt er a cappella. Vi har ingen instrumenter med, vi bruker stemmene våre til alt. Det blir også en del helt nye komposisjoner som fremføres for første gang på denne turneen. Dette er spektakulære verker både i innhold, form og rytmikk, laget av noen av de fremste korkomponistene i landet, sier Nilsen.